OBRATITE POZORNOST

Google uskoro počinje brisati korisničke račune koji dugo nisu korišteni: Evo kako ih možete spasiti...

Ovaj novitet je korak dalje od Googleove odluke iz 2020. da korisnicima izbriše sadržaj s usluga koje su prestali koristiti
 Noah Berger/Afp

Oni koji dugo nisu upotrebljavali svoj Google račun mogli bi ga izgubiti. Google je u utorak objavio da će uskoro početi brisati račune koji nisu aktivni barem dvije godine, a sve s ciljem sprječavanja sigurnosnih pravila. Nova, ažurirana pravila odmah stupaju na snagu, ali račune neće brisati do prosinca, piše CNN.

Novitet se odnosi samo na osobne račune, ne i organizacije kao što su škole i kompanije. Prvi na redu za brisanje bit će oni računi koje je korisnik kreirano, a nikad ih više nije posjetio.

Google je pojasnio da se njihova odluka temelji na nalazima koji su pokazali da se stariji računi najčešće oslanjaju na ‘reciklirane‘ lozinke pa je manje vjerojatno da se na njima primjenjuju najnovije sigurnosne mjere kao što je potvrda u dva koraka. Zbog toga su mnogo podložniji krađi identiteta, hakiranju i spamu.

Odluka o brisanju je korak dalje od Googleove odluke iz 2020. da korisnicima izbriše sadržaj s usluga koje su prestali koristiti, bez brisanja samog korisničkog računa.

Oni koji ga ipak žele zadržati, samo se trebaju prijaviti na svoj Google račun ili bilo koju Google uslugu te pročitati nekoliko e-mailova, pogledati video ili nešto pretražiti na tražilici kako bi bili sigurni da se njihov račun neće naći na popisu izbrisanih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:55