MIJENJAJU SE PRIORITETI

Glovo naprasno odlazi iz Slovenije, doznajemo sudbinu španjolskog giganta u Hrvatskoj!

Vjerujemo da će ova odluka pridonijeti jačanju pozicije na preostala 23 tržišta i podržati naš put do profitabilnosti, poručuju

Dostavljaci hrane, Glovo

 Damir Skomrlj/Cropix

Španjolska tvrtka za dostavu hrane i drugih proizvoda Glovo od 10. svibnja više neće poslovati na slovenskom tržištu, a njihova korisnička služba u toj zemlji bit će aktivna do kraja mjeseca. Za Jutarnji list objasnili su da se "ta odluka temeljila na promjeni prioriteta ulaganja", ali to neće utjecati na druga tržišta, uključujući Hrvatsku.

- Glovo će preusmjeriti svoja ulaganja kako bi ojačao svoju poziciju u 23 zemlje u kojima tvrtka nastavlja s radom, što će nam omogućiti da bolje služimo milijunima korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju Glovo - navode.

Osim u susjednoj Sloveniji, svoje su poslovanje odlučili zatvoriti i u zapadnoafričkoj Gani. Taj potez neće utjecati na poslovanje na ostalim tržištima. Glovo je, naime, prisutan u južnoj, srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi te u Africi.

- Globalno, Glovo je dobro pozicioniran za postizanje profitabilnosti u bliskoj budućnosti i vjerujemo da će odluka o napuštanju ovih dviju zemalja pridonijeti jačanju pozicije na preostala 23 tržišta i podržati naš put prema profitabilnosti - istaknuli su iz tvrtke koja je prije devet godina osnovana u Barceloni.

Hrvatski korisnici neće se suočiti ni s kakvim promjenama jer Glovo upravo jugoistočnu Europu smatra jednom od svojih ključnih regija. Osim toga, za Jutarnji su otkrili da se poslovanje u Hrvatskoj razvija u dobrom smjeru, što, dodaju, dokazuje dodanu vrijednost koju donosi lokalno gospodarstvo.

- Glovo je tu da ostane i nastavit će se razvijati u Hrvatskoj, nastojeći ponuditi jedno od najboljih iskustava na tržištu dostave na zahtjev. Tvrtka ostaje predana svojem poslovanju u Hrvatskoj i ostalim zemljama regije u kojima trenutno posluje te će ova odluka ojačati poziciju platforme na tim tržištima - poručili su iz te popularne platforme za naručivanje i dostavu hrane.

Glovo je 2021. godine ušao na slovensko tržište preuzimanjem tvrtke za dostavu hrane eHrana. Te je godine ostvario 3,8 milijuna eura prihoda i 2,4 milijuna eura gubitka. Godinu poslije povećali su mu se prihodi (na 4,3 milijuna eura), ali i gubitak, koji je dosegnuo 3,2 milijuna eura. Glovo je 2023. zabilježio prihod od 3,7 milijuna eura i gubitak od 2,2 milijuna eura.

Tvrtka je u Sloveniji zapošljavala 19 ljudi kojima će, prema pisanju slovenskog Forbesa, pokušati naći posao u drugim podružnicama Glova ili ponuditi veće otpremnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:58