LASKAVO PRIZNANJE

Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj drugu godinu zaredom

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su one banke koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenta na zahtjevnim tržištima

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb d.d.

 PBZ

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d., članicu Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom najboljom bankom u Hrvatskoj (The Best Bank in Croatia), priopćili su iz PBZ-a.

Global Finance objavio je po 29. put svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta - World's Best Banks 2022. Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u svibanjskom tiskanom i digitalnom izdanju časopisa Global Finance i online na GFMag.com s dobitnicima odabranim u više od 150 zemalja i teritorija diljem Afrike, Azije-Pacifika, Kariba, Srednje Amerike, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe.

Kako se ističe u priopćenju, dobitnici ovogodišnjih nagrada su one banke koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenta na zahtjevnim tržištima i postigle snažne rezultate istodobno polažući temelje za budući uspjeh.

- U ovim izazovnim vremenima, kada već protekle dvije pandemijske godine radimo u vrlo teškim uvjetima, te sad dodatno povećane globalne neizvjesnosti i previranja zbog rata u Ukrajini, ova nagrada Global Financea nije samo potvrda poslovne izvrsnosti već nas potiče da i nadalje nastavimo biti što kvalitetnija podrška i snažan oslonac našim klijentima zbog kojih stalno nastojimo biti što bolji. Također, želio bih zahvaliti na posvećenosti i doprinosu svim zaposlenicima PBZ grupe na ostvarenju uspješnih rezultata, izjavio je predsjednik Uprave Dinko Lucić povodom proglašenja PBZ-a najboljom bankom u Hrvatskoj. .

Odluke o odabiru donijeli su urednici časopisa Global Finance nakon konzultacija s korporativnim financijskim menadžerima, bankarima i bankarskim konzultantima te analitičarima diljem svijeta. U odabiru najboljih banaka, Global Finance uzeo je u obzir niz čimbenika, od kvantitativnih objektivnih pokazatelja do informativnih subjektivnih. Objektivni kriteriji koji su se razmatrali uključivali su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, novi poslovni razvoj i inovacije proizvoda. Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga bankovnih konzultanata i ostalih uključenih u ovu industriju, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:35