MARCO ELIO ROTTIGNI

Glavni direktor Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo: ‘Naše kolege ostaju predani Pravexu‘

Intesa Sanpaolo jedina je talijanska banka prisutna u Ukrajini i jedan od najvećih talijanskih investitora u zemlji

Marco Elio Rottigni

 Intesa Sanpaolo

Marco Elio Rottigni, glavni direktor Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo, komentirao je situaciju u Ukrajini i njezin utjecaj na ukrajinski supsidijar Grupe Pravex Bank.

- Duboko smo zabrinuti za sigurnost i dobrobit ukrajinskog naroda. Naše su misli prvenstveno s kolegama u Pravex banci, od kojih većina trenutno ostaje u Ukrajini; koliko je to moguće, u stalnom smo kontaktu s njima. Također želim zahvaliti glavnom izvršnom direktoru Pravexa Stefanu Buraniju i drugim dvoje naših kolega iz Italije, koji ostaju predani Pravexu i nastavljaju s vodstvom čak i nakon što smo zatražili da se vrate u Italiju. U dirljivom iskazu solidarnosti, naši ljudi u našim supsidijarima u Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Moldaviji čine sve što mogu kako bi osigurali smještaj i pružili podršku svim kolegama – i njihovim obiteljima - koji žele napustiti zemlju. Naravno, također smo odlučni podržati naše klijente Pravexa i širu ukrajinsku javnost koliko god možemo. Gdje god je to sigurno, otvaramo naše poslovnice Pravexa radi pružanja osnovnih bankarskih usluga. Svaki dan smo u mogućnosti sigurno otvoriti dio naših poslovnica, prvenstveno u zapadnom dijelu Ukrajine, gdje se sada nalazi velik broj onih koji bježe od borbi. Isto tako, naše banke supsidijari u zemljama koje graniče s Ukrajinom prikupljaju donacije za pomoć ljudima koji dolaze u njihove zemlje, također osiguravajući da bankomati i devizne usluge budu spremni za veliki priljev ljudi. Povijesno gledano, Grupa Intesa Sanpaolo uvijek je imala snažan društveni poziv, bilo u Ukrajini, srednjoj i istočnoj Europi ili kod kuće u Italiji. To je posebno vrijedilo tijekom pandemije ili prilikom prirodnih katastrofa. Stoga je sasvim prirodno da ćemo kao Grupa nastaviti činiti sve što možemo da pomognemo našim ljudima i širem društvu tijekom ove krize, poručio je u priopćenju Marco Elio Rottigni.

Kako se navodi u priopćenju, Intesa Sanpaolo jedina je talijanska banka prisutna u Ukrajini i jedan od najvećih talijanskih investitora u zemlji. Intesa Sanpaolo u Ukrajini posluje preko supsidijara Pravex Bank, koji ima oko 780 zaposlenika i 45 poslovnica. Intesa Sanpaolo također ima svoje supsidijare u Mađarskoj, Moldaviji, Rumunjskoj i Slovačkoj, koje sve graniče s Ukrajinom na zapadu, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 06:58