Zavrzlama oko Riviere

G. Marić angažirao DORH da naplati dugove Arenaturista za korištenje hotela u centru Pule

Prekinuti su pregovori države i Arena grupe oko prodaje Riviere
Hotel Riviera u Puli
 Goran Šebelić / CROPIX

Država je odlučila prekinuti razgovore s pulskom hotelijerskom grupacijom Arena Hospitality Group, bivšim Arenaturistom, oko prodaje hotela Riviera u centru Pule.

Riječ je o predivnoj staroj austrougarskoj zgradi s početka 20. stoljeća koju je godinama vodila ova najveća pulska hotelska kuća. Hotel je, kao i svake godine, zatvoren sredinom listopada, a pitanje je hoće li se otvoriti pred sezonu. U njega jako dugo vremena ništa nije ulagano upravo zbog nesređenih odnosa pa je, nažalost, po kategorizaciji raskošni objekt tek svratište.

Kako nam je rekao ministar državne imovine Goran Marić u svom zadnjem posjetu Puli, ministarstvo s grupacijom nije našlo zajednički jezik.

- Nažalost nismo se dogovorili. Zakon o upravljanju državnom imovinom izričito definira kako postupati s takvom imovinom. Radi se o hotelu koji koje ušao u temeljni kapital te tvrtke. Nažalost, uprava Arenaturista pristupila je tom procesu kao pregovaračkom procesu, a Ministarstvo državne imovine nije u mogućnosti pregovarati. Oni ne žele razumjeti da se ne može doći do realizacije i dogovora temeljem poslovnog pregovaranja. Mi nemamo mogućnost za pregovaranje, a oni to ne razumiju i ne žele razumjeti - rekao nam je Marić. Stoga je njegovo ministarstvo podnijelo zahtjev Državnom odvjetništvu za naplatu svih potraživanja koja nisu otišla u zastaru za korištenje tog hotela i za njegovo vraćanje u posjed državi.

- Kada to Državno odvjetništvo u ime ove države osigura, raspisat ćemo natječaj za prodaju, a oni se mogu javiti na taj natječaj - objasnio je Marić. Nije mogao sa sigurnošću reći kada bi to bilo.

- Ne mogu nikada procjenjivati i prejudicirati nešto što nije u nadležnosti Ministarstva državne imovine. Kada će se realizirati akcije državnog odvjetništva, sudova, ovrha, to se u Hrvatskoj nikad ne zna - istaknuo je Marić. Navodno se taj hotel prodavao po 30 milijuna kuna, a Arena Hospitality Group imala je oko njega velike planove te su duže vrijeme htjeli riješiti vlasničke odnose s državom. Pulski hotelijer nije htio komentirati ovu najnoviju situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:53