ZATVORENI DIO SJEDNICE

Frane Barbarić ostaje predsjednik Uprave HEP-a, Vlada mu je produžila mandat za šest mjeseci

Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predložilI su njegovo imenovanje

Frane Barbaric, HEP

 HEP

Vlada je u četvrtak, na zatvorenom dijelu sjednice, Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predložila imenovanje Frane Barbarića, kojem je prije dva dana istekao mandat, predsjednikom Uprave toga društva na najduže šest mjeseci.

Kako se navodi u priopćenju, Nadzornom je odboru predloženo i da se mandat produži Petru Sprčiću i Tomislavu Šambiću kao članovima Uprave, do imenovanja predsjednika i članova putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Novom predsjednicom Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja imenovana je Jasna Kudek Mirošević, a članovima Željko Jozić, Antonija Mirosavljević, Suzana Hitrec, Zlatko Stić i Ivana Bašić, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Na osobni zahtjeva razriješen je zamjenik glavne tajnice Vlade Goran Jutriša, a novom zamjenicom glavne tajnice imenovana je Ivana Penić.

Ivan Güttler imenovan je zamjenikom glavne ravnateljice Državnog hidrometeorološkog zavoda, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Imenovani su i ravnatelji ureda – tajnici radnih tijela Vlade: Ivana Marinković Županc imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku, Nina Ban Glasnović ravnateljicom Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje, Ines Uglešić ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo, a Robert Matijević ravnateljem Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava.

Kako se navodi u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice, Vlada se očitovala Ustavnom sudu na dopunjeni zahtjev za dostavu očitovanja u vezi s prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:15