Uvođenje reda

Francuski ministar financija najavio izmjenu zakona: "Teško mi je razumjeti vrlo povoljan porezni tretman AirBnB-ja"

Gotovo 20 posto stanovnika šire pariške regije koji trenutno ne iznajmljuju prostor na AirBnB-ju, planira to napraviti tijekom Olimpijskih igara 2024.

Panorama Pariza

 Pocholo Calapre/Alamy/Alamy/Profimedia/Pocholo Calapre/alamy/alamy/profimedia

Francusko ministarstvo financija planira izmijeniti porezne zakone i dokinuti "vrlo povoljan" porezni tretman kratkoročnog najma nekretnina koji trenutno najviše ide na ruku iznajmljivačima, rekao je ministar financija Bruno Le Maire. Ponuda stanova u brojnim velikim francuskim gradovima kaska za potražnjom, a mnogi za to krive iznajmljivanje stanova turistima.

Troje skupštinskih zastupnika iz redova vladajućih i iz oporbe traži da se postroži regulacija i ukine povoljniji porezni tretman kratkoročnog najma u odnosu na onaj dugoročni.

- Teško mi je razumjeti vrlo povoljan porezni tretman AirBnB-ja. Izmijenit ćemo porezne propise, iznijet ću prijedloge. Kada dobit postane prevelika, a porez je previše povoljan, nema razloga zadržati takav (porezni) tretman, koji dovodi do ekscesa – smatra Le Maire.

Gotovo 20 posto stanovnika šire pariške regije koji trenutno ne iznajmljuju prostor na AirBnB-ju, planira to napraviti tijekom Olimpijskih igara 2024., pokazalo je istraživanje koje je platforma naručila od anketara Ifop. Dužnosnik ministarstva financija poručio je da rade na planovima pa još nije sigurno hoće li biti uključeni u proračun za 2024., koji će vjerojatno biti objavljen krajem rujna. AirBnB, korporativni sponzor OI sljedeće godine, odbio je komentirati Le Maireove izjave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:19