Obnovili certifikat

Franck zadovoljio kriterije IFS Food standarda v7 za sigurnost i kvalitetu proizvoda

Riječ je o međunarodno prihvaćenoj potvrdi usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme

Franck je početkom lipnja među prvima u Hrvatskoj prošao procjenu usklađenosti sa zahtjevima standarda International Featured Standard Food Food v7 te obnovio certifikat nakon što je zadovoljio iznimno zahtjevne standarde sigurnosti i kvalitete proizvoda. Rezultatom procjene od čak 98,67 posto Franck je potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene zahtjeve te postrožene kriterije ocjenjivanja.

Riječ je o međunarodno prihvaćenoj potvrdi usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme te u trgovačkom sektoru predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. Ovaj standard ujedno je i potvrda Franckovih ulaganja u osuvremenjivanje proizvodnih pogona te postizanje kvalitetnijih i boljih sustava kontrole kvalitete.

„Ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji dokazali smo usklađenost s novim zakonodavnim okvirom na nivou EU. To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih nesukladnosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom, a čime dodatno jačamo povjerenje u kvalitetu i sigurnost naših proizvoda“, istaknula je Zdenka Milinović Bujan, direktorica upravljanja sustavima sigurnosti i kvalitete hrane u Francku.

Iz Francka su naglasili kako kontinuirano ulažu u vlastite procese proizvodnje kojima osigurava ispunjenje najstrožih kriterija za visokokvalitetan i zdravstveno ispravan proizvod.

„Franckov strateški pristup upravljanju sustavima kvalitete potvrđuju i certifikati poput Rainforest Alliance certifikata koji je sinonim za ekološku, ekonomsku i socijalnu održivost, te Kosher i Halal certifikata i oznake „Hrvatska kvaliteta“ koju nose mnogi Franckovi proizvodi. Kompanija u narednom razdoblju planira daljnja ulaganja u sustave sigurnosti i kvalitete hrane u svojim proizvodnim pogonima u Zagrebu i na ostalim tržištima uključujući ISO 22000:2018, kao i certifikate prema normi ISO 14001:2015 za sustav upravljanja okolišem uz postojeći ISO 50001 sustav energetske učinkovitosti“, istaknuli su iz Francka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2023 23:50