Remont

Foto: Krenula otpuštanja u najvećoj njemačkoj banci

Transformaciju kakvu Deutsche Bank nije doživio desetljećima
Deutsche Bank
 Andrew Kelly / REUTERS

Stigla je i konačna odluka. Vodeći njemački zajmodavac Deutsche Bank otpustit će 18.000 radnika na globalnoj razini. Osim velikih otpuštanja, iz banke poručuju kako planiraju i drastično smanjenje broja investicija, a sve kao dio remonta nakon dva desetljeća neuspješnog natjecanja s američkim konkurentima na Wall Streetu. Tako će 149-godišnja banka do 2022. godine svoj broj zaposlenika svesti na 74.000.

- Danas najavljujemo transformaciju kakvu Deutsche Bank nije doživio desetljećima - izjavio je izvršni direktor Christian Sewing.

Pizzas are delivered to a Deutsche Bank office in London, Britain July 8, 2019. REUTERS/Simon Dawson
Simon Dawson / REUTERS
Deutsche Bank

Banka je jučer najavila kraj prodaje dionica i trgovačkog poslovanja, a najavili su i prodaju 74 milijardi eura imovine koje bi se trebali riješiti u narednim godinama, izvještava CNN.

People walk past a Deutsche Bank office in London, Britain July 8, 2019. REUTERS/Simon Dawson
Simon Dawson / REUTERS
Deutsche Bank

Procjenjuje se da će prilikom remonta banka pretrpjeti gubitak od 2,8 milijardi eura u drugom kvartalu, dok će je sveukupno restrukturiranje stajati 7,4 milijardi eura.

People carry bags outside a Deutsche Bank office in London, Britain July 8, 2019. REUTERS/Simon Dawson
Simon Dawson / REUTERS
Deutsche Bank

U prva tri mjeseca ove godine banka je bila na dobitku od 67%, no prihod je pao za 9%. Prihodi u investicijskom bankarstvu pali su 13%, na 3,3 milijardi eura, uz ukupni trošak od 3,4 milijardi eura. Dionice su prošle godine pale 25%, a u lipnju ove godine su se srozale na rekordno nisku razinu. Trenutno zbog novonastale situacije dionice Deutsche Banka pale su za više od 7 posto.

Media members are pictured near a Deutsche Bank office in London, Britain July 8, 2019. REUTERS/Simon Dawson
Simon Dawson / REUTERS
Deutsche Bank

Sveobuhvatno restrukturiranje najviše će pogoditi investicijski odjel banke, osobito onaj u SAD-u, kao i trgovanje dionicama i kamatnim derivatima.

A man exits the lobby of the U.S. headquarters of Deutsche Bank in New York City, U.S., July 8, 2019. REUTERS/Andrew Kelly
Andrew Kelly / REUTERS
Deutsche Bank

Deutsche Bank će također izvršiti promjene u upravnom odboru. Time bi sa svojih pozicija trebali otići voditelj investicijskog bankarstva Garth Ritchie kao i glavni financijski direktor James von Moltke.

A man carrying a box leaves a Deutsche Bank office in London, Britain July 8, 2019. REUTERS/Simon Dawson     TPX IMAGES OF THE DAY
Simon Dawson / REUTERS
Deutsche Bank

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:54