Nautički turizam

FOTO: ACI Sail i Nautor Swan u projektu koji će obilježiti budućnost jedrenja na Jadranu

Projektom se spaja bogata  ACI-jevu tradicija organiziranja regata, Jadran kao odličnu jedriličarsku destinaciju i najmodernije jedrilice ClubSwan 36 u novo, jedinstveno iskustvo jedrenja u Hrvatskoj
Jedrilica ClubSwan 36
 © Nautor's Swan/Studio Borlenghi

U jednom od najuglednijih svjetskih jedriličarskih klubova, Real Nautico de Palma, na Palma de Mallorci, Adriatic Croatia International Club predstavio svoj novi projekt ACI Sail koji će obilježiti budućnost jedrenja na Jadranu i obogatiti ponudu kompletnog hrvatskog nautičkog turizma. Riječ je, kako ističu, o jedinom svjetskom trening centru za ClubSwan 36, vrhunske jedrilice poznatog finskog proizvođača Nautor Swan. Centar će biti smješten u Splitu. Projektom se spaja bogata ACI-jevu tradicija organiziranja regata, Jadran kao odličnu jedriličarsku destinaciju i najmodernije jedrilice ClubSwan 36 u novo, jedinstveno iskustvo jedrenja u Hrvatskoj.

„Regata The Nations Trophy je nakon sajma u Genovi još jedna sjajna prilika za prezentaciju našeg inovativnog projekta ACI Sail. Nautor Swan kao globalni brend i ACI kao istaknuti mediteranski brend ponudit će jedinstveno iskustvo jedrenja na Jadranu i prvi ACI Sail ClubSwan 36 trening centar na svijetu.

Ovaj projekt na najbolji mogući način promovira ACI kao kompaniju koja teži inovativnosti, stvaranju novih vrijednosti, obogaćivanju ne samo naše, nego kompletne turističke ponude i naravno jedrenja i nautike kao našeg usmjerenja“, poručio je uzvanicima u Palmi predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić, koji je u pravom jedriličarskom duhu prigodno darovao majicu ACI Saila potpredsjedniku Nautor Swana i slavnom talijanskom jedriličaru Enricu Chieffiju kao simboličan dar za početak velikog partnerstva.

Go Racing
Posada Go Racinga u kojoj su jedrili Kristijan Pavić i Ivan Kljaković Gašpić

Inovativnost, vizija i liderstvo prate ACI kao kompaniju već 36 godina. Kao što je 1987. ideja ACI Match Race Cupa bila jedinstvena, tako je i ova vizionarska suradnja velika novina u nautičkom sektoru. Naime, ACI je prva kompanija na svijetu koju je Nautor Swan izabrao za suradnju i otvaranje trening centra.

© Nautor's Swan/Studio Borlengh
Jedrilica Club Swan 36 najnaprednija je jedrilica u svojoj klasi koja koristi tehnologiju foilanja

„Uz šest najmodernijih brodova ClubSwan 36 dobivamo i Nautor Swan način života. Prvi svjetski trening centar i usluge čartera tek su početak našeg partnerstva s najjačom kompanijom koja se bavi nautikom i jedrenjem. Uz slogan 'Sail to Future', kroz regate Swanova želimo promovirati incentive turizam tj. poslovna putovanja koja za cilj imaju nagraditi zaposlenike, partnere ili klijente. Jedrenje je u svijetu prepoznato kao idealna B2B platforma za takvu vrstu usluga, a mi ćemo im kroz ACI Sail ponuditi najbolju uslugu. Od jedrilice koja je u ovom trenutku svjetski vrh do usluga i iskustva koje će biti na najvišoj razini, kakvu ACI i Swan zahtijevaju“, istaknuo je voditelj projekta ACI Sail i jedan od najboljih hrvatskih jedriličara Ivan Kljaković Gašpić.

Prizegiving
© Nautor's Swan/Studio Borlengh
Potpredsjednik Nautor Swana Enrico Chieffi (skroz desno) u društvu Kristijana Pavića, Ivana Kljakovića Gašpića i hrvatskih jedriličara

Nautor Swan je od 1966. godine simbol za jedrilice koje su pomicale granice u dizajnu, korištenju inovativnih materijala i tehnologija, a od 1998. je u vlasništvu Leonarda Ferragama, sina slavnog talijanskog modnog kreatora Salvatorea Ferragama. Posebnost Swana je i veliki broj regata formiran u ClubSwan u kojem se okupljaju svi vlasnici jedrilica i jedre na prestižnim destinacijama diljem svijeta kao što su Porto Cervo, St. Tropez, Monte Carlo ili Palma de Mallorca. Uz partnerstva s Rolexom i BMW-om regate nisu samo orijentirane na događaje na moru, nego su postale prvorazredni društveni događaji. Uz jednake vrijednosti kao što su tradicija, kvaliteta, inovativnost ta socijalna komponenta velika je vrijednost partnerstva ACI-ja i Nautor Swana. Upravo takva regata bila je i The Nations Trophy gdje je nastupio 41 Swan s više stotina jedriličara i vlasnika brodova iz 14 država.

ACI
Službeno predstavljanje projekta ACI Sail u klubu Real Club Náutico de Palma

„Naše partnerstvo samo će još dodatno potvrditi ACI-jevu nautičku izvrsnost. Prvi svjetski trening centar ClubSwan 36 u Hrvatskoj i sve usluge ACI Saila s velikim ćemo veseljem i ponosom nuditi našim klijentima“, istaknuo je glavni izvršni direktor Nautor Swana Giovanni Pomati.

Prizegiving
© Nautor's Swan/Studio Borlengh
Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić (lijevo) i potpredsjednik Nautor Swana Enrico Chieff

Jedrilica ACI Saila 'Go Racing' u Španjolskoj je osvojila treće mjesto u svojoj klasi, a hrvatsku jedriličarsku premijeru novi će ClubSwan 36 imati na regati Jabuka početkom studenoga. Istovremeno će projekt ACI Sail biti predstavljen na najvećem nautičkom B2B sajmu na svijetu – ICE u Beču. Flota od 6 ClubSwanova 36 u Hrvatsku stiže početkom 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 19:24