Testiranje tržišta

Fortenova provjerava koliki je interes ulagača za njen poljoprivedni biznis: ‘Ponude se očekuju do kraja ožujka‘

Ukoliko dođe do realizacije prodaje, novac će se iskoristiti za smanjivanje zaduženosti

Sjetva pšenice na beljskim njivama suvremenom mehanizacijom/Ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/Cropix

Slanjem informativnog materijala na adrese više moguće zainteresiranih kupaca, Fortenova grupa je danas započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju poslovnog područja poljoprivreda.

Neobvezujuće ponude mogućih kupaca Fortenova grupa očekuje krajem prvog tromjesečja, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje. Kao i kod prodaje poslovnog područja zamrznute hrane koja je zaključena 2021. godine, nastavak ovog procesa ovisit će o kvaliteti neobvezujućih ponuda potencijalnih strateških partnera i bit će usmjeren na one koji su, osim plaćanja fer cijene, spremni dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Fortenova grupa je u svoj poljoprivredni segment proteklih godina značajno ulagala, čime je podigla ukupnu vrijednost ovog poslovnog područja. Jedna od većih investicija samo u prošloj godini bila je obnova poljoprivredne mehanizacije u agri kompanijama, vrijedna više od 60 milijuna eura.

Ukoliko bi do realizacije prodaje doista i došlo, primici od prodaje upotrijebili bi se za daljnje smanjivanje zaduženosti Fortenova grupe odnosno za strateške investicije u druga područja osnovne djelatnosti maloprodaje i proizvodnji hrane.

image

Belje/ Ilustrativna fotografija

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:53