ROŠADA NA VRHU

Fortenova promijenila dva od četiri člana uprave Mercatora

Fortenova u Mercator premjestila člana Uprave Konzuma Tomislava Kramarića

Ilustrativna fotografija

 

 Ranko Suvar/Cropix

Dosadašnji član Uprave ‘Konzuma‘ Tomislav Kramarić i Hrvoje Bošnjak, član više nadzornih odbora tvrtki u okviru ‘Fortenova grupe‘ u kojoj je trenutno i direktor kontrolinga, novi su članovi Uprave slovenskog ‘Mercatora‘.

- Bošnjak i Kramarić donijeti će iskustvo u poslovnom restrukturiranju i značajno osvježenje upravi Mercatora – ističe se u priopćenju izvršnog direktora Fortenova grupe Fabrisa Peruška za slovenske medije.

Fortenova grupa od proljetos je stopostotni vlasnik ‘Mercatora‘ u kojem će i nadalje predsjednik Uprave biti Tomislav Čizmić. Iz Uprave najvećeg slovenskog trgovačkog lanca odlaze Draga Cukjati i Igor Mamuza. Bošnjak će biti zadužen za financije, a Kramarić za maloprodaju u Upravi ‘Mercatora‘.

Tomislav Čizmić imenovan je na čelo ‘Mercatora‘ u travnju 2017. na petogodišnji mandat od strane izvanredne uprave tadašnjeg ‘Agrokora‘ predvođene Antom Ramljakom i nakon ostavke Tonija Balažiča na tu poziciju. Prethodno je Čizmić, među ostalim, vodio poslovanje ‘Mercatora‘ za Hrvatsku, a na tu poziciju imenovan je nakon ulaska ‘Agrokora‘ u vlasništvo ‘Mercatora‘ 2014..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:48