STABILNA LIKVIDNOST

Fortenova Grupa: ‘Sberbank Europe nije naš vlasnik. Nema nikakav utjecaj na poslovanje‘

Kapitalna struktura i likvidnost Fortenova grupe su stabilne, financiranje predvode američki investitori HPS Investment Partners
 Boris Kovacev/Cropix

Europska središnja banka (ESB) ocijenila je da banka Sberbank Europe AG i njezina dva društva kćeri unutar bankovne unije, Sberbank d.d. u Hrvatskoj i Sberbank banka d.d. u Sloveniji, propadaju ili je vjerojatno da će propasti zbog pogoršanja njihova likvidnosnog položaja.

Povodom trenutne situacije s ovom ruskom bankom oglasili su se iz Fortenova Grupe.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Kao odgovor na pitanja o mogućem utjecaju situacije sa Sberbank Europe, koja je zajedno sa svojim podružnicama došla pod upravljanje Europske centralne banke ili centralnih banaka država u kojima posluje, na poslovanje Fortenova grupe, kao i vlasništvo Sberbanke u Fortenova grupi, iz Fortenova grupe još jednom pojašnjavamo da je vlasnik udjela u kompaniji Sberbank Rusija te bilo kakav razvoj situacije sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na poslovanje Fortenova grupu. Što se utjecaja vlasništva uopće na poslovanje kompanije tiče, kao što je u kontekstu sankcija u proteklih nekoliko dana više puta rečeno, vlasništvo Fortenova grupe nema utjecaj na svakodnevno poslovanje kompanije. Kapitalna struktura i likvidnost Fortenova grupe su stabilne, financiranje Fortenova grupe predvode američki investitori HPS Investment Partners, a operativno poslovanje se odvija preko domaćih, lokalnih banaka na tržištima na kojima Fortenova grupa posluje, navodi se u priopćenju Fortenova Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:07