PRESTIŽNA LOKACIJA

Fortenova grupa prodala Cibonin toranj, poznat je i kupac!

Prije zaključenja nagodbe vjerovnika izvanredna uprava je ipak uspjela postići da Agram postane konstruktivan sudionik procesa

Cibonin toranj

 Ronald Gorsic/Cropix

Fortenova grupa i Koncern Agram potpisali su ugovor o kupoprodaji nekretnina koje u sklopu poslovnog tornja Cibona u Zagrebu u vlasništvu ima Fortenova grupa. Riječ je o uredskim prostorima na 16 katova ovog tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna, priopćili su iz Fortenove.

Kako se navodi u priopćenju, poslovni toranj Cibona jedna je od reprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu. Nalazi se u središtu grada, na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane, postao je jedan od najprepoznatljivih gradskih simbola.

- Nakon što smo u najvećoj mjeri zaključili procese prodaje kompanija koje nisu dio našeg matičnog poslovanja, fokus smo usmjerili na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja. Zadovoljni smo što smo u vrlo kratkom vremenu pronašli partnera koji će, siguran sam, osigurati potrebne investicije ovoj dobro poznatoj zgradi – rekao je James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije.

- Cibonin toranj ikonska je građevina Grada Zagreba i sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram. Prepoznavši ovu ulagačku priliku nastavljamo sa investicijama u domaće gospodarstvo, a ova akvizicija ujedno dolazi s obljetnicom 30 godina uspješnog poslovanja Koncerna Agram - rekla je mr. sc. Ivana Bratanić, potpredsjednica Koncerna Agram.

Zanimljivost ove prodaje je posebno u činjenici da Agram nije bio naklonjen postupku izvanredne uprave u bivšem Agrokoru, štoviše, radili su aktivno protiv izvanredne uprave. No, prije zaključenja nagodbe vjerovnika izvanredna uprava je ipak uspjela postići da Agram postane konstruktivan sudionik procesa. A sada, evo, i vlasnik nekada Todorićevog tornja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 08:42