Rast primanja

Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike

Okruženje u kojem su zaposlenici zadovoljni i motivirani, danas jedna od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca, ističu

Blagajnica

 Davor Pongracic/Cropix

Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.

Isplata uskrsnica dio je aktivnosti koje su usmjerene na kontinuirani rast ukupnih primanja zaposlenika.

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, naglasio je da iz godine u godinu poboljšavaju ukupne uvjete rada u Grupi. Plaće su u četiri godine ukupno narasle za gotovo 250 milijuna eura, a rastu i ulaganja u božićnice, uskrsnice i druge prigodne nagrade.

image

Fabris Peruško

- Budući da Fortenova grupa zapošljava više od 46 tisuća ljudi, od čega je velika većina u radno intenzivnim djelatnostima, naše se uspješno poslovanje temelji na njihovom predanom radu. Stoga su nam prioritet aktivnosti koje su usmjerene na poboljšavanje njihovog materijalnog statusa, a sigurno i poticajno okruženje za zaposlenike je i jedan od odgovora na izazove nedostatka radne snage s kojima se suočavaju svi poslodavci. Uz zahvalu kolegicama i kolegama na kontinuiranom doprinosu, koristim priliku da im poželim sretne uskršnje blagdane - rekao je Peruško.

Gordana Fabris, izvršna direktorica ljudskih potencijala Fortenova grupe, podsjeća da je okruženje u kojem su zaposlenici zadovoljni i motivirani i usmjereni na razvoj poslovanja, danas jedna od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca.

- U Fortenova grupi se zajedno s našim zaposlenicima i socijalnim partnerima trudimo stvoriti takvu okolinu, što znači i poštivati tradiciju. Jedna od njih je i isplata uskrsnice, čime kolegicama i kolegama u kompanijama šaljemo poruku koliko ih cijenimo i kako prepoznajemo da su njihov pojedinačni i timski rad ključni za uspjeh cijele Grupe - izjavila je Gordana Fabris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:55