Boris Kovacev/Cropix
transakcija

Fortenova grupa dogovorila potpunu konsolidaciju svoje pozicije u kompaniji A.N.P. Energija

Iz Fortenove napominju kako je A.N.P. Energija jedini vlasnik tvrtke Energije Gradec, koja u svojem vlasništvu ima pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj
Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 04. siječanj 2021. 11:56

Nakon nedavno najavljenog preuzimanja udjela od 26 posto u A.N.P Energiji od tvrtke Prosperus FGS, Fortenova grupa sad je dogovorila preuzimanje daljnjeg udjela od 39 posto koji u A.N.P. Energiji ima Inspire Investments.

Nakon transakcija s tvrtkama Prosperus i Inspire, Fortenova grupa će efektivno posjedovati cjelokupni udio u kompaniji A.N.P. Energija putem izravnog vlasništva 65 posto, uz postojeći udio od 35 posto koji već posjeduje putem svog ovisnog društva u potpunom vlasništvu Agrokor Energija.

A.N.P. Energija d.o.o. jedini je vlasnik Energije Gradec , kompanije pod čijom je upravom pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj s instaliranim kapacitetom od 9,8 MW, koje koriste biomasu iz poljoprivredne proizvodnje Fortenova grupe za proizvodnju električne energije iz bioplina.

Ove će transakcije omogućiti Fortenova grupi izlazak iz netemeljnih investicija i osloboditi značajnu vrijednost za poljoprivredni segment Fortenova grupe time što će se u potpunosti konsolidirati djelatnost bioplinske proizvodnje u Energiji Gradec.

Linker
04. siječanj 2021 12:09