Težak više od milijardu dolara

Forbes: Jay-Z je prvi reper milijarder

Uskoro bi to mogao postati i Dr. Dre koji se 2014. sam prozvao "prvim milijarderom u hip-hopu"
Beyonce i Jay Z
 Action Images / Reuters / USA TO

Američki reper Jay-Z u jednoj od svojih poznatijih pjesama pjeva kako ima 99 problema, no čini se kako bogatstvo svakako nije jedan od njih jer se taj glazbenik i producent danas smatra milijarderom.

Repera je milijarderom proglasio Forbes, financijski magazin koji svake godine objavljuje listu najbogatijih ljudi na svijetu. Forbes procjenjuje kako je Jay-Z, rodom iz njujorške četvrti Brooklyn, sada "težak" više od milijardu dolara, čime je postao prvi hip-hop glazbenik kojem je to uspjelo.

Uskoro bi to mogao postati i Dr. Dre koji se 2014. sam prozvao "prvim milijarderom u hip-hopu" nakon što je postigao 3,2 milijardi dolara vrijedan dogovor s Appleom za Beats Electronics, seriju zvučnika i slušalica.

No Forbes je tada procijenio da je taj reper iz Los Angelesa vrijedi 800 milijuna dolara.

Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, pravog imena Sean Carter, zarađivao je kao diler u Brooklynu, a 1996. osniva svoju diskografsku kuću Roc-A-Fella koja objavljuje njegov album prvijenac "Reasonable Doubt". Uslijedio je velik broj albuma i 22 Grammyja.

Bogatstvo je povećao poslovnim dogovorima u svijetu alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, kao i udjelima u tvrtkama poput Ubera i Tidala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. veljača 2023 01:51