Medvjeđi stav

Fond koji upravlja sa 150 milijardi dolara upozorava: slijedi opasni period za ekonomiju

Još ranije ovaj mjesec Bridgewater je upozorio da su tržišta na '10 sati'
Zgrada FED-a u Washingtonu
 Profimedia, Alamy

Business Insider prenosi poruke najvećeg svjetskog hedge fonda koji je oglasio alarm za maltene sve vrste financijske imovine. Teško se sjetiti tako oštrog upozorenja koje je stiglo od tako velikog i toliko ozbiljno financijskog igrača. Bridgewater upravlja s imovinom vrijednom 150 milijardi dolara.

„Imamo medvjeđi stav prema zamalo svim oblicima financijske imovine“, poručila je ta tvrtka svojim klijentima prošli tjedan, a što je prvi objavio blog ZeroHedge. Valja pojasniti da su 'medvjeđe pozicije' financijski žargon Wall Streeta za tržište u trendu pada, nasuprot tržištu u znaku bika koje obilježava trend rasta. U toj poruci svojim ulagačima iz Bridgwatera poručili su nadalje kako na tržištima i dalje vlada 'goldilock' atmosfera te da se rizici i dalje samo gomilaju.

Nadalje, Bridgewater predviđa da će krivulja prinosa na vrijednosnice američkog Treasurya ostati ravna, ali će nafta doći na 62 dolara te dolar pasti za 3,5 posto.

„2019 će biti opasno razdoblje za ekonomiju dok se odvija fiskalni stimulus, a Fed provodi zatezanje“, napisali su dalje u Bridgewateru te su procijenili da je zbog toga što „tržišta imovine vode ekonomiju za investitore opasnost već stigla“.

Još ranije ovaj mjesec Bridgewater je upozorio da su tržišta na '10 sati', a kad kazaljka dođe na '12 sati', doći će do snažnog stezanja likvidnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:26