Što moja banka može učiniti za mene?

Fokus HPB-a je na pogodnosti koje klijentima donose najveću vrijednost

Hrvatska poštanska banka i u ovoj godini ima najbolje uvjete za štednju na bankarskom tržištu

HPB u Jurišićevoj ulici u Zagrebu

 Hpb/

Preferencije korisnika bankarskih usluga su različite, potrebe klijenata se brzo mijenjaju, ali je u tim promjenjivim okolnostima uvijek među važnijim pitanjima ono kojim se saznaje "što moja banka može učiniti za mene"?

U razdoblju svog najbržeg rasta i najvećih promjena, Hrvatska poštanska banka istodobno najviše doprinosi dobrobiti klijenata ponudom najznačajnijih usluga i pogodnosti za njihove osobne financije.

U 2023. koju je obilježilo pripajanja Nove hrvatske banke, najveći rast imovine HPB-a od gotovo 55 posto i ulazak u top 5 banaka, bankarsko tržište u Hrvatskoj je postalo bogatije za HPB SUPER ŠTEDNJU, koja je u vrijeme rastuće inflacije kao proizvod s najvišim kamatnim stopama, postala hit među bankarskim ponudama.

HPB i u 2024. godini ima najbolje uvjete za štednju na bankarskom tržištu, a s novim kamatnim stopama ove su godine omogućeni i napovoljniji gotovinski nenamjenski krediti, prema javno objavljenim uvjetima banaka.

Kamatne stope do 3,30%

Hrvatska poštanska banka od 1. listopada 2024. svojim klijentima nudi novi štedni proizvod HPB SUPER ŠTEDNJA 3, s kamatnim stopama do 3,30 posto, ovisno o rokovima oročenja.

S novom štednjom i mogućnostima oročenja na 3, 6 i 12 mjeseci, HPB nastavlja nuditi iznimno atraktivne proizvode, nakon što je u razdoblju od listopada 2023. do lipnja 2024. prikupljeno 1,45 milijardi eura depozita s više od 45 tisuća novih ugovora klijenata koji su svoj novac povjerili HPB-u.

Od 1. listopada 2024. godine HPB nudi veću mogućnost izbora rokova oročenja: za klijente s redovnim primanjima na račun u Banci, kamatne stope su 3,30 posto, za depozite oročene na razdoblje od 3 mjeseca, 2,80 posto na oročenja na 6 mjeseci te 2,30 posto godišnje na oročenja na 12 mjeseci. Za klijente bez redovnih primanja na račun u Banci, kamate iznose 3,10 posto na oročenja na 3 mjeseca, 2,60 posto na 6 mjeseci i 2,10 posto na 12 mjeseci.

Novu štednju je moguće ugovoriti u iznosu već od 250 eura, a klijentima će i dalje na raspolaganju biti najdostupnija bankarska mreža u Hrvatskoj sa 66 vlastitih centara HPB-a te naknadno i mogućnost sklapanja ugovora o štednji u 1000 poštanskih ureda.

S novom atraktivnom ponudom od 1. listopada 2024. Banka nastavlja provoditi strategiju dugoročne suradnje sa svojim postojećim klijentima te privlačenja novih, pružajući im najbolju moguću podršku značajnu za osobne financije i kućni budžet.


Novi krediti

HPB je ove godine svoju kreditnu ponudu obogatila gotovinskim nenamjenskim kreditom s kamatnom stopom od 4,95 posto, (EKS 5,96 posto), fiksno za cijelo razdoblje otplate, uz policu osiguranja otplate, na rok do deset godina i u maksimalnom iznosu do 40.000 eura.

Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a s najpovoljnijom kamatnom stopom prema javno objavljenim ponudama banaka, osmišljen je kao rješenje u različitim životnim situacijama i prikladan za uređenje stana, financiranje obrazovanja, putovanja ili osiguranje gotovine, kao i za druge potrebe koje mogu biti planirane ili neočekivane.

Uz visinu kamatnih stopa, ključna je i brzina pripreme i realizacije kredita, za koju se brinu timovi HPB-a, uvijek dostupni klijentima sa svim potrebnim informacijama.

U ponudi su i namjenski potrošački krediti, kreirani također 2024. prema interesima klijenata. Riječ je o kreditima za kupnju namještaja, kućanskih aparata, informatičke opreme, materijala za građenje, plovila i dr. koji se odobravaju uz kamatnu stopu od 4,75 posto fiksno (EKS 4,87 posto) dok se auto krediti nude uz 4,65 posto (EKS 4,77 posto), na rok do deset godina u iznosu do 40.000 eura.

Krediti se mogu ugovoriti u poslovnoj mreži Banke ili zatražiti online, preko mrežne stranice www.hpb.hr na kojoj su objavljeni svi uvjeti, reprezentativni izračuni i dostupne informacije o potrebnoj dokumentaciji.

Dinamičan život u suvremenim uvjetima zahtijeva pažljivo i odgovorno planiranje potrošnje, ali donosi i nepredvidive situacije te promjenu želja i planova. Stoga je ključno imati pouzdanu banku koja razumije potrebe svojih klijenata i spremna se prilagoditi i ponuditi više.

Jedna kartica za sve

Sigurna i brza plaćanja na prodajnim mjestima, rast kupnje putem interneta te pristup gotovini na bankomatima 0 – 24, učinili su platne kartice najpopularnijim i najpoželjnijim novčanikom, a zbog svoje su praktičnosti i fleksibilnosti sve češća zamjena za gotovinu.

Kartice su već dugo jedan od najvažnijih bankarskih proizvoda i zato u svom značajnom kartičnom portfelju, HPB svojim klijentima nudi različite vrste kreditnih, debitnih i prepaid kartica koje osiguravaju jednostavan pristup novcu te potrebna plaćanja. Ove godine je portfelj kartica obogatila HPB Visa Jedna za sve kreditna kartica, kreirana za sve prilike i okolnosti: na prodajnim mjestima u zemlji, inozemstvu ili online, jednokratno ili na rate, prije ili nakon kupovine, a moguće je i gotovinu s bankomata podijeliti na rate.

Svakodnevna potrošnja ili veći izdaci, ispunjenje malih i velikih želja i potreba, putovanja i godišnji odmori, sve je to, uz dobro planiranje, moguće s novom karticom HPB-a, koja korisnicima pruža maksimalnu fleksibilnost.

HPB kreditna kartica Visa Jedna za sve omogućava odgodu plaćanja kupovina na prodajnim mjestima i podizanja gotovine na bankomatima, uz mogućnost podjele na 3, 6 ili 12 rata unaprijed - prije nastanka transakcije te na 2 do 12 rata nakon transakcije. Podjela na rate je jednostavna, putem mHPB mobilnog bankarstva, kao i putem distribucijskih kanala – HPB centara i Kontakt centra na besplatnom telefonu 0800 472 472. Još jedna od pogodnosti je odabir datuma podmirenja troškova: 10-og, 20-og ili zadnjeg dana u mjesecu.

Gotovinske transakcije i kupovine veće od 25 eura moguće je podijeliti na rate, prije ili nakon transakcije, a maksimalni mjesečni iznos gotovinskih isplata za podjelu na rate je 400 eura. Podjela na rate uključuje naplatu jednokratne naknade u postotku iznosa izvršene transakcije, ovisno o broju rata te vrsti transakcije.

Svojom misijom "Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj", HPB je predana klijentima i kreiranju ponude s benefitima za ostvarenje njihova kvalitetnijeg i ugodnijeg života te lakšeg upravljanja osobnim financijama. Sve o proizvodima i pogodnostima potražite na www.hpb.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 10:41