Direktor desetljeća?

Firma zaposlenicima osigurala vrtoglavi kolektivni bonus: 'Ovo će mi promijeniti život!'

Uprava je radnike željela nagraditi jer su ostvarili cilj koji je osnivač imao na početku poslovanja 2005. godine
 Screenshot YouTube

Američka tvrtka za prodaju nekretnina odlučila je nagraditi svojih 198 zaposlenika kolektivnim novogodišnjim bonusom u iznosu od vrtoglavih 10 milijuna dolara, piše Insider.

St. John Properties iz grada Baltimorea u američkoj saveznoj državi Maryland, svojim je radnicima tijekom božićne zabave kompanije dodijelila čekove sakrivene u crvenim omotnicama u kojima ih je čekao velikodušan iznos alociran prema godinama provedenim u kompaniji. Primjerice, direktor Larry Maykrantz s 38 godina staža u firmi dobio je manji bonus od mehaničara koji je u toj kompaniji proveo 39 godina profesionalnog života.

Uprava St. John Properties svoje je zaposlenike željela nagraditi zato što su ostvarili cilj koji je osnivač imao na početku svog poslovanja 2005. godine, a to je da se otvore podružnice u osam saveznih država SAD-a.

Sretnici koji su u firmi proveli cijeli svoj radni vijek dobili su po 270.000 dolara, a nagrada nije zaobišla ni zaposlenika koji se tog ponedjeljka zaposlio u kompaniji zato što je uprava i njemu osigurala 100 dolara 'pod borom'.

Zaposlenici nisu znali kakvo im se iznenađenje priprema, već su za pozamašne iznose doznali tek nakon što im je dopušteno da u ključnom dijelu večeri otvore svoje crvene kuverte.

- Danas se dogodila čarolija. Ovo će mi promijeniti život – u suzama je izjavila zaposlenica kompanije.

Većina radnika svoje će bonuse iskoristiti za podmirivanje dugova ili troškova studija svoje djece.

- Ja možda upravljam brodom, ali vi ste ti koji ga pokrećete. Bez momčadi smo ništa, apsolutno ništa i zato sam vam se želio zahvaliti velikom gestom – izjavio je osnivač tvrtke i predsjednik upravnog odbora Edward St. John, koji je zaposlenicima svih podružnica i podmirio troškove puta i smještaja za dolazak na božićni domjenak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 08:23