Nova Finina aplikacija

Financijska agencija plasirala aplikaciju mFina koja pruža uvid i u blokade računa

M-Info.BIZ pruža set osnovnih informacija o poslovnim subjektima i njihovom poslovanju
Ilustracija, šalter Fina-e
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Financijska agencija (Fina) je korisnicima ponuda besplatnu mobilnu aplikaciju mFina koja, kako tvrde, "omogućava brz i siguran pristup brojnim Fininim servisima i informacijama, 24 sata dnevno". Mfina je, navodi se u priopćenju, aplikacija putem koje korisnici mogu pristupiti Fininim uslugama, s tim da je za usluge vezane za poslovno korištenje potreban aktivacijski ključ, dok građani sve druge usluge mogu koristiti bez korištenja aktivacijskog ključa. Tako, na primjer, aplikacija mFina omogućuje pretraživanje statusa blokade računa putem usluge m-Blokade, pretraživanje založnih prava iz Upisnika sudskih i javnobilježničkih osiguranja po raznim kriterijima, a usluga m-Očevidnik, pretraživanje Očevidnika nekretnina i pokretnina, prikaz rezultata i detalja o nekretninama i pokretninama te prikaz galerije slika iz Očevidnika.

Nadalje, m-Info.BIZ pruža set osnovnih informacija o poslovnim subjektima i njihovom poslovanju (također dostupno za sve građane), m-Plaćanje poslovnim korisnicima omogućuje provjeru stanja transakcijskog računa, skeniranje naloga za plaćanje i njihovu pripremu za plaćanje, dok m-Račun daje pregled svih obveznika javne nabave, uz mogućnost pretrage po nazivu obveznika i uvid u informacije o pretincu pojedinog obveznika.

Od općih informacija, korisnici putem mFine mogu doći do najvažnijih informacija o svim Fininim poslovnicama, kao što su lokacija poslovnice, radno vrijeme, kontakt i popis usluga koje poslovnica pruža. Dostupan je i javni adresar, koji sadrži podatke o svim državnim tijelima i institucijama javne uprave. Također, korisnici mogu pronaći aktualnu tečajnu listu, uz mogućnost konverzije iznosa iz bilo koje ponuđene valute u sve druge ponuđene valute, prema Fininom tečaju. Usluga Kalkulator, pak, omogućuje izračun naknade za plaćanje računa u Fininim poslovnicama te unos i skeniranje naloga za izračun naknade. Instalacija aplikacije mFina moguća je, poručuju iz Finhe, na mobilnim uređajima koji zadovoljavaju tehničke preduvjete: Android: verzija 5.0. i viša, iOS: verzija 11.0. i viša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:22