RAZVOJNI PROJEKTI

FER i Siemens Energy Hrvatska potpisali Sporazum o suradnji

Sporazum također uključuje zajedničke javne istupe u cilju širenja istine o znanstvenim i tehničkim spoznajama vezanim za realizaciju suradnje

Potpisivanje sporazuma

 Tomislav Huha

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Gordan Gledec i Uprava Siemens Energyja u Hrvatskoj, koju predstavljaju predsjednik Uprave Boris Miljavac i članica Uprave, Laura Musić potpisali su Sporazum o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima.

Sporazum se sklapa u cilju ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, a posebice na projektima razvoja novih tehnologija u području istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti Fakulteta, pri čemu obje strane sklapanjem ovog sporazuma potvrđuju potrebu i spremnost za međusobnu stručnu i tehničku suradnju, priopćili su iz Siemens Energyja.

Zajednička suradnja sporazumnih strana obuhvaća pripremu i realizaciju razvojno-istraživačkih i drugih projekata u zemlji i inozemstvu, koji su vezani za uvođenje novih tehnologija, kao i zajedničko prezentiranje i objavljivanje rezultata istraživanja. Sporazum također uključuje zajedničke javne istupe u cilju širenja istine o znanstvenim i tehničkim spoznajama vezanim za realizaciju suradnje, kao i jačanja društvenog utjecaja djelatnosti, aktivnosti te druge oblike suradnje u ostvarivanju zajedničkih interesa.

„FER je svjestan svoje važne uloge pokretača promjena u području visokih tehnologija. Naši studenti i istraživači su ono najbolje što Hrvatska ima, a gospodarstvo utemeljeno na znanju počiva na inovacijama koje proizlaze iz znanstvenih istraživanja. Stoga vjerujemo da su upravo ovakve suradnje temelj za jačanje hrvatskog intelektualnog vlasništva i stvaranje dodane vrijednosti. Samo zajedno s partnerima iz gospodarstva, FER može zadržati vodeću ulogu generatora izgradnje snažnog ekosustava inovacija“, izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma dekan Gordan Gledec.

„Za nas u Siemens Energyju Hrvatska suradnja s Fakultetom elektrotehnike i računarstva od iznimne je važnosti. Jasno je da globalno vodeće kompanije u energetskom sektoru poput naše moraju aktivno sudjelovati u razvoju znanosti i novih tehnologija, pri čemu su nam relevantne institucije visokog obrazovanja i znanstvenog djelovanja u Hrvatskoj prirodan partner, a Fakultet elektrotehnike i računarstva zasigurno je predvodnik razvoja znanosti i tehnologije. Zajednička potpora razvoju znanosti najbolji je način da osiguramo stabilnu energetsku budućnost“, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Siemens Energyja Boris Miljavac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 17:00