'All I Want For Christmas..'

Evo koliko Mariah Carey zaradi u mjesec dana od najpopularnije božićne pjesme svih vremena

Najpopularnija je božićna pjesma svih vremena na Spotifyu s više od 602 milijuna 'streamova'
Mariah Carey
 REUTERS

U ovo doba godine teško da će proći dan bez da čujemo pjesmu 'All I Want For Christmas Is You', koju je 1994. otpjevala američka pjevačica Mariah Carey.

Podjednako omražen i omiljen blagdanski pop hit, najpopularnija božićna pjesma svih vremena, pjevačici je u zadnjih 25 godina donijela više od 60 milijuna dolara u honorarima, piše CNN.

Na Spotifyu, s više od 602 milijuna 'streamova', potukla je konkurenciju i trenutno je najzastupljenija pjesma. Samo puštanjem preko streaming servisa, gdje je dostupna zadnjih nekoliko godina, pjevačica je zaradila dva milijuna dolara u streaming honorarima. Također ima i više od 615 milijuna pregleda na YouTubeu otkad je na platformi od 2009. godine.

Ako će ova blagdanska sezona biti nalik posljednjoj, procjenjuje se da će Carey, u razdoblju od studenog do Božića, zaraditi preko 600.000 dolara samo na njoj. Pjesma je, naime, toliko popularna da je Amazon snimio dokumentarac naziva "Mariah Carey je Božić!" koji istražuje kako je ta pjesma postala takav globalni hit. Dokumentarac će biti premijerno prikazan kasnije ovog mjeseca.

Prema podacima streaming platformi, nakon 'All I Want For Christmas Is You', najpopularnije božićne pjesme su "Last Christmas" od skupine Wham!, "Santa Tell Me", Ariane Grande, "It’s Begin to Look a lot like Christmas" Michaela Bublea i "Mistletoe" Justina Biebera.

Tako je, primjerice, "Last Christmas" zaradio oko 1,5 milijuna dolara u streaming honorarima, Ariana Grande oko 1,1 milijun dolara, a Bieber je zaradio oko 950.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:14