Nova akvizicija

Europska komisija odobrila United Grupi kupovinu Forthneta

United Grupa novom akvizicijom širi svoje geografsko prisustvo i na Grčku
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

United Grupa dobila je odobrenje Europske komisije, u skladu s pravilima Europske unije o zaštiti konkurencije, za kupovinu Forthneta, grčke telekomunikacijske kompanije. Prije završetka procesa kupovine očekuje se i odluka Grčke komisije za telekomunikacije i poštu.

United Grupa, u okviru koje u Hrvatskoj posluju televizija i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, portal dnevnik.hr, kao i telekomunikacijski operater Tele2, najnovijim potezom u okviru strategije rasta još jednom će potvrditi vodeću ulogu na tržištu telekomunikacija i medija Jugoistočne Europe. Poslije akvizicije Forthneta, Grupa će imati više od 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih, a ukupni godišnji prihodi prijeći će 1,7 milijardi eura.

Ovo je treća po redu velika akvizicija United Grupe, od kada je investicijski fond BC Partners preuzeo većinsko vlasništvo u ožujku 2019. godine. United Grupa s velikim poslovnim planovima ulazi i na grčko tržište samo nekoliko tjedana nakon kupovine Vivacoma, vodeće telekomunikacijske kompanije u Bugarskoj i Tele2 u Hrvatskoj početkom godine.

Forthnet je jedan od vodećih pružatelja usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj - televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije. Zapošljava oko 1.000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i 40.000 kompanija, s prihodom od 260 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 20:16