Nova generacija

Ericsson predviđa gotovo 2 milijarde globalnih pretplatnika 5G mreže do 2024. godine

Očekuju da će Sjeverna Amerika predvoditi u prihvaćanju 5G mreže
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Švedski Ericsson u utorak je objavio da je podigao svoju procjenu o broju pretplata za usluge u mobilnim telekomunikacijskim mrežama najnovije generacije 5G za 27 posto na 1,9 milijardi do 2024. godine.

Time će biti omogućen pristup uslugama u mobilnim telekomunikacijskim mrežama 5G-a za više od 45 posto svjetske populacije, objavio je švedski proizvođač telekomunikacijske mrežne opreme u svom polugodišnjem Izvješću o mobilnosti.

U izvješću se navodi da je potreban snažan angažman prodavatelja sklopova čipova i uređaja kod uvođenja mreže najnovije generacije i uz dostupnije 5G uređaje.

Iz Ericssona, među čijim su glavnim rivalima kineski Huawei i finska Nokia, očekuju da će Sjeverna Amerika predvoditi u prihvaćanju 5G-a s obzirom na 63 posto predviđenih pretplata na mobilne komunikacije u toj regiji u razdoblju od pet godina, a slijede jugoistočna Azija i Europa.

Prethodna prognoza švedske tvrtke iz studenoga predviđala je 1,5 milijardi pretplata na 5G u 2024. godini i mrežnu pokrivenost od preko 40 posto svjetske populacije.

Industrija opreme za mobilne mreže prolazi kroz teško razdoblje jer potražnja za 4G i starijom mrežnom opremom slabi, iako im je potrošnja na 5G u Sjevernoj Americi pomogla obnoviti rast.

Tehnologija 4G i dalje će ostati dominantna tehnologija u doglednoj budućnosti, s obzirom da se očekuje gotovo pet milijardi pretplata do kraja 2024. godine.

Očekuje se da će nova generacija tehnologije mobilnih komunikacija omogućiti brži prijenos podataka i lakše priključivanje široke palete umreženih uređaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:34