ZA ULAGANJE U RAZVOJ

Ericsson osigurao financijsku injekciju Europske investicijske banke: Injekcija je u iznosu 420 milijuna eura...

Kompanija je navela da joj je već u prosincu isplaćeno 250 milijuna eura

Logo tvrtke

 Henrik Montgomery/tt/Afp

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson objavio je u petak da je s Europskom investicijskom bankom (EIB) potpisao dva sporazuma o kreditima u ukupnom iznosu 420 milijuna eura.

Kompanija je navela da joj je već u prosincu isplaćeno 250 milijuna eura.

EIB je Ericssonu odobrio kredite s rokom otplate od sedam godina kako bi ojačao bilancu i financijsku stabilnost i ulagao u istraživanje i razvoj bežične tehnologije u razdoblju od 2023. do 2025. godine.

Švedska kompanija izvijestila je ovaj tjedan da je u prošloj godini poslovala s neto gubitkom od 26,1 milijardu švedskih kruna i neto prihodom gotovo na razini 2022. pod pritiskom slabe prodaje u Sjevernoj Americi, troškova restrukturiranja i otpisa imovine tvrtke Vonage.

U odjelu opreme za mobilne mreže neto prihod potonuo je za 11 posto, na 171,4 milijarde kruna.

Troškovi ulaganja i razvoja uvećani su lani za 7,2 posto, na 50,7 milijardi kruna, prije uključivanja troškova restrukturiranja.

Ulaganja u istraživanje i razvoj važan su faktor u planu Ericssona da do 2040. svede emisije štetnih plinova neto na nulu kroz smanjenu potrošnju energije u mobilnim mrežama na svjetskoj razini, istaknuli su u petak u priopćenju o EIB-ovim kreditima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:22