UDVOSTRUČENA DOBIT

Ericsson dobro iskoristio zabranu Huaweiju

S prošlogodišnjih 6,5 milijardi švedskih kruna, operativna dobit dosegla je 11 milijardi, a ukupni prihodi rasli su pet posto, na 69,6 milijardi kruna
logo Ericsson
 Dragan Matic/Cropix

Švedski Ericsson gotovo je udvostručio dobit u četvrtom tromjesečju prošle godine, i to zahvaljujući snažnoj potražnji za njihovom opremom jer su telekomunikacijski operateri ubrzali gradnju mobilnih 5G mreža i pojačali širenje 4G mreža.

S prošlogodišnjih 6,5 milijardi švedskih kruna, operativna dobit dosegla je 11 milijardi, a ukupni prihodi rasli su pet posto, na 69,6 milijardi kruna. Kompanija je povećala aktivnosti i tržišni udjel u Sjevernoj Americi, Aziji i Europi, pri čemu je, za razliku od nordijskog konkurenta Nokije, dobila ugovore o 5G radioopremi s tri najveća kineska telekomunikacijska operatera. S druge strane, probleme bi mogla stvoriti odluka Švedske da isključi kineske dobavljače iz svojih 5G mreža, što su iz kompanije oštro kritizirali. No, dobrim rezultatima Ericssona u prilog je išla i odluka još nekih zemalja da zabrane nastup konkurencije, kineskog Huaweija.

Očekuje se objava tromjesečnih rezultata i domaćeg Ericssona Nikole Tesle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:06