dogovoreno preuzimanje

Enterprise Investors kupuje preostalih 35 posto udjela u PAN-PEK-u

PEF VII je u svibnju 2018. godine preuzeo 65 posto udjela u PAN-PEK-u, a po okončanju transakcije postat će njegov stopostotni vlasnik
Ilustracija
 Mario Kucera

Poljski Enterprise Fund VII (PEF VII), fond privatnog kapitala kojim upravlja Enterprise Investors (EI), dogovorio je preuzimanje preostalog 35-postotnog udjela u hrvatskom lancu pekarnica PAN-PEK-u, od osnivača PAN-PEK-a Ivana Paraća, priopćio je PEF VII u petak.

PEF VII je u svibnju 2018. godine preuzeo 65 posto udjela u PAN-PEK-u, a po okončanju transakcije postat će njegov stopostotni vlasnik.

Vrijednost transakcije nije otkrivena, a njen dovršetak uvjetovan je dobivanjem odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

PAN-PEK je osnovan 1992. godine i jedan je od većih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u Hrvatskoj i regiji. Ima vlastitu prodajnu mrežu pekarnica prvenstveno u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim gradovima. Trenutno ima 65 prodajnih mjesta.

Glavna proizvodnja nalazi se u Zagrebu, a drugi, manji proizvodni pogon smješten je u Đakovu.

Enterprise Investors aktivan je od 1990. godine i do danas je prikupio sredstva za devet fondova, čija je vrijednost prikupljenog kapitala veća od 2,5 milijardi eura, kaže se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:24