u susret danu zaljubljenih

Dvije hrvatske destinacije na Forbesovoj listi najromantičnijih destinacija za Valentinovo

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo kojeg je sastavila organizacija European Best Destination
Volosko, Opatijska rivijera
 HANZA MEDIA

U susret Valentinovu, Danu zaljubljenih, utjecajni američki časopis Forbes objavio je listu 16 najromantičnijih destinacija u Europi među kojima su se našle čak dvije hrvatske destinacije, Opatija i otočić Galešnjak, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

image
Screenshot Forbes

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade. S druge strane, za obilazak otočića Galešnjaka predložene su mogućnosti otkrivanja ovog otoka u obliku srca brodom ili zrakoplovom s panoramskim pogledom na Zadar i Kornatski arhipelag.

image
Screenshot Forbes

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo kojeg je sastavila organizacija European Best Destination Organization, a uz dvije hrvatske destinacije, na popisu su se našli portugalski otok Porto Santo, Špičnik u Sloveniji, talijanski Burano, Dinard u Bretanji, Oia na grčkom Santoriniju, Mijas u Andaluziji, Polperro u engleskom Cornwallu, jezero Como u Italiji, Algarve u Portugalu, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Gdansk i Sopot u Poljskoj, Rossa u Švicarskoj, Rothenburg Ob der Tauber u Njemačkoj te Preveli na Kreti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:30