pomoć

Dukat donirao pola milijuna kuna za stradale u potresu

Ovom donacijom Dukat nastavlja s kontinuiranim akcijama solidarnosti te daje doprinos bržoj obnovi stradalog područja

Kako bi stanovnicima Sisačko-moslavačke županije pomogli u suočavanju s posljedicama nedavnih razornih potresa, Dukat je donirao 500.000 kuna na poseban račun Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ovom donacijom Dukat nastavlja s kontinuiranim akcijama solidarnosti te daje doprinos bržoj obnovi stradalog područja.

S obzirom na iznimno tešku situaciju u kojoj se nalaze građani Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta, iz Dukata od prvih dana stanovnicima pogođenih područja stižu redovne donacije prehrambenih proizvoda, a Dukatovim kooperantima i donacijama stočne hrane i zaštitnih folija za sanaciju oštećenih stambenih i gospodarskih objekata.

Nadalje, kako bi se stanovnici Sisačko-moslavačke županije čim prije vratili u svoje domove Dukat objavljuje i pokreće specijalno društveno odgovornog projekta kojim će kroz duže vremensko razdoblje pomagati građanima pogođenim potresom i skretati pažnju javnosti na važnost dugoročne pomoći i solidarnosti.

Podsjećamo, Dukat je i odmah nakon zagrebačkog potresa uspostavio izvanredne donacije prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te Studentskom domu Cvjetno naselje kojima je redovito opskrbljeno tamošnju kuhinju svojim proizvodima u cijelo vrijeme dok su ondje boravili Zagrepčani čiji su domovi bili neuporabljivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:22