Pristigle ponude za Lećevicu

‘Dugo se čekalo i dočekalo se, malo je reći, blamažu‘

Otvaranje ponuda izazvalo je niz reakcija. Tako je nekadašnji državni tajnik za energetiku Ante Čikotić ocijenio da se ovo može nazvati ‘konačnim slomom lažnog proroštva‘
 Mario Todoric/Cropix

Regionalni centar čistog okoliša zaprimio je i otvorio četiri ponude za projektiranje i građenje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pristigle su ponude zajednice ponuditelja Strabag i Strabag Umwelttechnik GmbH u iznosu malo većem od 506,4 milijuna kuna bez PDV-a, zatim tvrtke Kostak od gotovo 644 milijuna kuna bez PDV-a, tvrtke Control od 486,8 milijuna kuna bez PDV-a te zajednice ponuditelja GH Holding i Kamgrad u iznosu od 784 milijuna kuna bez PDV-a.

- Veseli nas što smo, nakon punih deset mjeseci od pokretanja postupka, napokon otvorili ponude. Očekivano, vrijednosti svih ponuda su više od procijenjene vrijednosti nabave, koja je još 2015. definirana na gotovo 330,2 milijuna kuna bez PDV-a. Stoga ćemo pristupiti razgovorima s nadležnima kako bismo osigurali dodatno sufinanciranje iz EU i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - rekla je Vlatka Lucijanić-Justić, privremena upraviteljica tvrtke Regionalni centar čistog okoliša.

No, otvaranje ponuda izazvalo je niz reakcija. Tako je nekadašnji državni tajnik za energetiku Ante Čikotić ocijenio da se ovo može nazvati "konačnim slomom lažnog proroštva".

Po njemu, može se izvući zaključak da svatko tko se nastavlja zalagati i promicati ovaj promašen koncept, svjesno i namjerno radi protiv interesa i budžeta građana.

Vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije Ante Renić naglašava da se dugo čekalo, a na kraju i dočekalo, "malo je reći, blamažu na otvaranju ponuda".

- Iako se radi o projektu EU koji bi trebao biti precizan, procjena od 330,1 milijun kuna premašena je za čak 156,7 milijuna kuna - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:48