RASPISAN NATJEČAJ

Državne nekretnine traže zakupce za 28 poslovnih prostora: provjerite što se nudi, na kojim lokacijama, i za koju cijenu

Rok za predaju ponuda je do petka, 28. listopada 2022. godine, do 12 sati.

Gundulićeva 9

 /Sceenshot Google Maps

Državne nekretnine raspisale su natječaj za zakup 28 poslovnih prostora u osam gradova, a rok za predaju ponuda je do petka, 28. listopada 2022. godine, do 12 sati.

Poslovni prostori nalaze se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Metkoviću, Varaždinu, Osijeku i Belom Manastiru i mogu se pogledati u zadanim terminima u razdoblju od 17. do 21. listopada, navode iz Državnih nekretnina u danas objavljenom priopćenju.

Najviše je prostora, njih 20, za zakup ponuđeno u Zagrebu, od čega je pet poslovnih prostora u zagrebačkoj nultoj zoni, a veličine su od od 20-ak do 100-njak metara kvadratnih.

Iz Državnih nekretnina ističu da je za ulične prostore na frekventnim lokacijama u Radićevoj 11 i Gundulićevoj 9 početni iznos zakupnine 108 kuna po kvadratu, dok za prostor od 110 kvadrata na prvom katu ulične zgrade u Ilici 37 (nasuprot Mesničke) početni iznos 73 kune po kvadratnom metru.

U nultoj zoni ponuđena su još dva dvorišna prostora s početnom zakupninom od 54 kune po kvadratu za prostor u Gajevoj 6 te oko 38 kuna po kvadratu za prostor u Teslinoj 8.

Preostali ponuđeni prostori većinom se nalaze u drugim i trećim gradskim zonama, a iz Državnih nekretnina izdvajaju prostor od 87 kvadrata na devetom katu zgrade u Vukovarskoj 62C s početnom zakupninom od oko 32 kune po kvadratu.

Osim Zagreba, poslovni prostor u nultoj gradskoj zoni ponuđen je na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, a početna zakupnina za ulični prostor od 112 kvadratnih metara je 56 kuna po kvadratu.

Na razdoblje od deset godina

Površinom najveći prostori na natječaju ponuđeni su u Splitu, Rijeci i Belom Manastiru s početnim iznosom od 40 kuna po kvadratnom metru za zakup prizemlja i prvog kata poslovne nekretnine od oko 330 kvadrata na Trgu slobode 24b u Belom Manastiru, dok za zakup 300 kvadrata poslovnog prostora u Rijeci, na lokaciji Stube Marka Remsa 14B, početna zakupnina 30 kuna po kvadratu. Prostor u Splitu veličine je oko 262 kvadrata i daje se u zakup za skladišnu djelatnost po početnoj cijeni od 20 kuna po kvadratu.

Ponuđeni poslovni prostori u zakup se daju u viđenom stanju i na razdoblje od deset godina, a sudjelovat mogu pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću. Pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine, navodi se uz ostalo u priopćenju tvrtke Državne nekretnine, koja je natječaj s detaljnim informacijama o prostorima, fotografije s tlocrtima objavila na svojim web stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 01:48