Rok za nagodbu se bliži

Drugi čovjek Sberbanka: 'Došlo je do dramatične promjene situacije, blizu smo nagodbe'

Danas je u Vladu na razgovore s premijerom stigao drugi čovjek Sberbanka Maksim Poletajev
Maksim Poletajev
 Damir Krajač / Hanza Media

Danas je u Vladu na razgovore s premijerom Andrejem Plenkovićem stigao drugi čovjek Sberbanka Maksim Poletajev, objavio je N1.

Iz Vlade poručuju kako premijer ne sudjeluje aktivno u samim pregovorima o nagodbi već se informira o procesu. Uz Poletajeva i njegovog kolegu Sergeja Volka, u Vladu su danas ujutro stigli i Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Ne vidim problem da premijer ima sastanke s bilo kim u državi, bilo da priča s Adrisom, ili s Poletajevim koji je bitan kad govorimo o nagodbi i banci koja na kraju krajeva djeluje i radi u Hrvatskoj - izjavio je za N1 televiziju Tolušić.

U Banske dvore na sastanak su došli i izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško te njegova zamjenica Irena Weber, no nisu davali izjave.

Nakon sastanka Poletajev je novinarima kratko rekao da bi Sberbank "želio postići nagodbu čim prije je moguće" te je dodao da će ruska banka zadržati dionice koje ima u Agrokoru.

- Tražili smo ovaj sastanak kako bismo informirali gospodina Plenkovića o našoj poziciji u nagodbi. Blizu smo postizanja kompromisa, blizu smo postizanja nagodbe. Mislim da je sastanak s Plenkovićem bio konstruktivan i mislim da smo se razumjeli - kazao je Poletajev po izlasku iz Vlade i dodao je da je u posljednje vrijeme došlo do "dramatične promjene situacije".

Na pitanje koliki će udjel vlasništva Sberbank imati u novom Agrokoru, Poletajev je rekao da je to pitanje kompromisa.

Budući da je rok za postizanje nagodbe sve bliži, premijer se prošloga tjedna sastao i s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem.

Predsjednica Grabar Kitarović primila Poletajeva

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je prvog zamjenika predsjednika Uprave Sberbanka Maksima Poletajeva koji ju je upoznao s viđenjem Sberbanka oko postizanja nagodbe za Agrokor, naznačivši predanost Sberbanka dugoročnom ostanku u toj tvrtci i dijalogu s ključnim partnerima, izvijestio je u utorak predsjedničin ured.

Predsjednica Republike naglasila je značaj postizanja nagodbe za očuvanje stabilnosti hrvatskog gospodarstva i radnih mjesta, s čime se prvi zamjenik predsjednika Uprave Poletajev složio, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je predsjednica posebno apelirala da se u postupku nagodbe vodi računa o interesima svih dobavljača i iznađe što pravičnije rješenje za sve.

Poletajev se u utorak sastao i s premijerom Andrejem Plenkovićem, a nakon toga sastanka izjavio je kako se nada da će se nagodba u Agrokoru postići što prije. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:49