Darko Horvat

Doznajemo tko će nasljediti Dalić: novi potpredsjednik Vlade je Karamarkov ministar

Najviše šansi za poziciju novog potpredsjednika Vlade ima, pak, Tomislav Tolušić
Darko Horvat
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Iz izvora bliskih HDZ-u Jutarnji doznaje da bi novi ministar gospodarstva trebao biti Darko Horvat, koji je u Vladi premijera Tihomira Oreškovića, kad je čelni čovjek HDZ-a bio Tomislav Karamarko, obnašao dužnost ministra poduzetništva i obrta.

Najviše šansi za poziciju novog potpredsjednika Vlade ima pak Tomislav Tolušić, doznaje Jutarnji. Tolušić, koji trenutna obavlja dužnost ministra poljoprivrede, tako bi na toj zahtjevnoj poziciji trebao zamijeniti Martinu Dalić, koja je podnijela ostavku nakon što je u javnosti izbila sada već poznata afera Hotmail.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je ispred Banskih dvora kako očekuje da će se do petka znati tko će biti novi ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade te je istaknuo da je HDZ na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem stabilan.

"Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novoga ministra gospodarstva. Očekujem jedan dobar radni tjedan koji će završiti Općim saborom u HDZ-u", kazao je Jandroković ulazeći u zgradu Vlade na Markovom trgu.

Zatražen za komentar izjave predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će podržati većinu samo dok je Andrej Plenković predsjednik HDZ-a i vlade, Jandroković je rekao kako će se sve vidjeti na Općem saboru HDZ-a: "Sve ćete vidjeti na Općem saboru HDZ-a koji će demonstrirati snagu stranke i snažnu potporu premijeru. Onda će vam sve biti jasno", rekao je.

Dodao je i da pozicija Andreja Plenkovića zbog cijele afere nije uzdrmana. "Ovaj tjedan pokazat će sve i završiti na zadovoljstvo HDZ-a i svih onih koji smatraju da HDZ treba nastaviti voditi Hrvatsku", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:25