190 mil. eura u igri

Dovršava se jedna od financijski najviših ponuda za kupnju nekog slovenskog poduzeća zadnjih godina

Dulux je pristao zadržati postojeće JUB-ove robne marke, a slovensku tvrtku namjerava oformiti svojim glavnim centrom za poslovanje u Europi
 Jub.hr

Tvrtku JUB iz Dola kod Ljubljane, najstarijeg slovenskog proizvođača zidnih boja, preuzet će za više od 191,3 milijuna eura australska kompanija Dulux koja je dio japanske multinacionalne tvrtke Nippon Paint Holdings, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Ugovor će biti potpisan ovih dana, a riječ je o jednoj od financijski najviših ponuda za kupnju nekog slovenskog poduzeća zadnjih godina, objavio je poslovni dnevnik "Finance".

Dioničari slovenske tvrtke poznate u regiji po svojoj liniji boja Jupol prihvatili su ponudu Duluxa po kojoj će dobiti 5500 eura za dionicu, što je manje od iznosa koliko su nudili neki drugi zainteresirani.

Međutim, prednost Duluxa bilo je jamstvo da će proizvodnja i razvoj tvrtke i ubuduće ostati u Sloveniji, što ostale ponude nisu sadržavale.

Uz to, Dulux je pristao zadržati postojeće JUB-ove robne marke, a slovensku tvrtku namjerava oformiti svojim glavnim centrom za poslovanje u Europi, javljaju slovenski mediji.

JUB grupa zapošljava oko 800 djelatnika, a proizvodnju osim u Sloveniji ima i u Srbiji.

Tvrtka je 2019. zabilježila prihode od 113 milijuna eura i EBITDA od 14 milijuna eura, a zanimljiva je bila i zbog svog jakog tržišnog udjela na području bivše Jugoslavije, navode slovenski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 20:19