Novi igrač u gradu

Dostavljači sa zelenom torbom od danas na cesti. Taksi aplikacija lansirala dostavu hrane

Bolt Food u ponudi ima više od 70 domaćih restorana, a dostava će biti besplatna za sve restorane unutar tri kilometra
Ilustracija
 AFP

Taksi aplikacija Bolt danas je pokrenula novu uslugu – Bolt Food, dostavu hrane preko aplikacije. Dostupna je zasad samo u Zagrebu, a u ponudi imaju više od 70 restorana.

Hrvatska je trenutno 15. zemlja u kojoj je aplikacija dostupna, a David Ban Ostić, direktor Bold Fooda za Hrvatsku, kaže da su primali puno upita od korisnika za dostavu hrane.

- Mnogi su naši korisnici iskazali interes za naručivanjem hrane preko nas, ali s početkom pandemije smo odlučili reagirati što prije moguće i ponuditi korisnicima još lakši način naručivanja hrane, a vozačima koji su vozili preko Bolt platforme novu mogućnost zarade – odgovara Ban Ostić.

Dostava će, inače, u prvim tjednima biti besplatna za sve restorane unutar tri kilometra od naručitelja. Svaki dodatni kilometar naplaćivat će se četiri kune.

David Ban Ostić, direktor Bolt Fooda za Hrvatsku

Dostavljači će biti, naime, vozači koji sada voze preko Bolt platforme i pružaju usluge taksi vožnje, ali, napominje, dvije usluge se neće obavljati u isto vrijeme.

- Na primjer, vozači na Boltu mogu ako žele raditi i kao dostavljači preko Bolt Food, budući da su vremena najveće potražnje donekle različita u ova dva segmenta. Na ovaj način mogu još i dodatno povećati svoju zaradu – objašnjava.

Također, primat će i ostale dostavljače, a prijevozno sredstvo, kaže, ovisi o dostavljaču - bicikl, skuter ili automobil, ograničenja nema. Točnu satnicu, odnosno mehanizam plaćanja dostavljača, Ban Ostojić nije htio otkriti, već je napomenuo da će biti imati “konkurentne prihode”.

Bolt Food App

Nemoguće je, ipak, izbjeći usporedbe Bolt Fooda s dostavljačima poput Glova, Wolta ili Pauze koji su na domaće tržište došli prije godinu dana, a već su snažno pozicionirani. Direktor Bolt Fooda, međutim, kaže da njihov cilj nije nikome biti konkurencija.

- Smatramo da ima dovoljno prostora na tržištu za nekoliko pružatelja ovakve usluge – odgovara.

Trenutno je moguće naručiti hranu iz više od 70 restorana u Zagrebu, a među njima su Subway, Burger King, Good Food, Rocket Burger, Time Restaurant & Bar te Pivnica Medvedgrad. Kažu da će svakodnevno dodavati nove restorane u aplikaciju, a dostava je zasad moguća na području sjeverno od rijeke Save. Područje dostave će se redovito proširivati.

Bolt Food
Područje dostave, Bolt Food

Usporedba cijena dostave svih dostavljača preko aplikacije

Glovo

Dostava: 5-9 kuna za dostavu iz restorana, 10 kuna za dostavu iz trgovine, 15 kuna za dostavu “bilo što”

Wolt

Početna cijena dostave je 6 kuna u što se ubraja prvih 1,5 kilometara od restorana (zračna udaljenost). Korisnik dodatno plaća 2 kune za svakih sljedećih 500 metara.

Bolt Food

Trenutna promotivna cijena: Besplatna dostava za narudžbu iz restorana u krugu tri kilometra. Svaki sljedeći kilometar 4 kune.

Kako naručiti hranu preko aplikacije Bolt Food

Kako bi naručio hranu, korisnik mora preuzeti aplikaciju Bolt Food na svoj pametni telefon, a u njoj će zatim vidjeti dostupne restorane i njihove jelovnike. Prije potvrde narudžbe u aplikaciji će se prikazati cijena i procijenjeno vrijeme isporuke. Kao sredstvo plaćanja korisnik mora u aplikaciju unijeti podatke svoje bankovne kartice kako bi dostava u potpunosti bila beskontaktna. Korisnik ujedno u aplikaciji može navesti točnu lokaciju gdje dostavljač po dolasku može ostaviti hranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:39