Imenovanje menadžera

Dorijan Rajković preuzeo poziciju predsjednika uprave austrijske Baumit grupe

Baumit Grupa je jedan od najvećih proizvođača građevinskih materijala za završne radove u Europi

Dorijan Rajković

 Marijana Banko/Cropix

Dorijan Rajković, donedavni direktor Baumita Hrvatska, od početka ove godine preuzeo je poziciju predsjednika uprave Baumit grupe, koja ima sjedište uprave u Austriji. Baumit Grupa je jedan od najvećih proizvođača građevinskih materijala za završne radove u Europi.

Povijest današnje Baumit grupe započela je 1810. godine kada je započeta proizvodnja vapna. Kroz dugu i turbulentnu povijest nastao je jedan od najprepoznatljivijih brendova u proizvodnji građevinskih materijala u Europi. Prije 36. godina kreiran je, danas globalno prepoznatljiv, brend Baumit koji je nastao kao rezultat poslovne suradnje dviju austrijskih tvrtki specijaliziranih za proizvodnju građevinskih materijala.

Nakon što je krajem 2017. Wopfinger grupa, vlasnik tvrtke I.T.V. Istarske tvornice vapna u Hrvatskoj, preuzela tvrtku Wietersdorfer Baustoff, time je postala jedini vlasnik robne marke Baumit, jednog od vodećeg europskog proizvođača građevinskih materijala za završne radove, koja je prisutna u više od 27 država. Schmid Industrie Holding, čiji je član opfinger grupa ima 130 tvornica u Europi.

Dorijan Rajković, koji je u trenutku preuzimanja je bio direktor Istarske tvornice vapna I.T.V., ima zavidnu menadžersku karijeru. Osim što je vodio e Istarsku tvornicu vapna I.T.V, bio je članom uprave Zagreb gradnje i Holcima Hrvatska . Spajanjem I.T.V. i tvrtke Baumit poslovanje Istarske tvornice vapna prebačeno je u Baumit, Rajković je tada postao direktor te integrirane tvrtke koja u Hrvatskoj ima sjedište u Zagrebu, dok je proizvodnja smještena na dvije lokacije Most Raši i Sirač a ima i poslovnicu u Solinu.Inače, Dorijan Rajković je diplomirao na zagrebačkom FER-u. Prvo njegovo zaposlenje bilo je u Energetskom institutu Hrvoje Požar a nakon toga u Holcimu u Koromačnu i Zurichu. Rođen je u Labinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:26