Prijava za prevaru

DORH istražuje vlasnika Skladgradnje: pozajmio više od 2 mil. kn pa ih 'zaboravio' vratiti

Vidović je podnio još jednu kaznenu prijavu protiv Slavena Žužula kao odgovorne osobe “Skladgradnje”, u kojoj je prijavitelj još uvijek zaposlen
Slaven Žužul
 Ante Cizmic / CROPIX

Branimir Vidović, voditelj nabave u “Skladgradnji”, prijavio je Odjelu gospodarskoga kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske poduzetnika Slavena Žužula, svojega dugogodišnjeg prijatelja u čijoj je tvrtki prijavitelj još uvijek zaposlen, za kazneno djelo prijevare.

Predmet je, doznaje Slobodna Dalmacija, već na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i u velikom je zamahu nakon što su ispitani i neki svjedoci. U rujnu ove godine Branimir Vidović je Odjelu gospodarskoga kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske prijavio da je Slavenu Žužulu pozajmio 291 tisuću eura, koje mu on do danas nije vratio.

Vidović je, prijavljujući Žužula za kazneno djelo prijevare, rekao da se sve događalo početkom 2016. godine i da ga je Žužul molio da mu pozajmi taj iznos, koji mu je Vidović dao u nekoliko navrata. Žužul se obvezao vratiti mu pozajmljeni novac u roku od šest mjeseci do godine dana, te je to čak i potpisao u obliku službenog dokumenta, u kojem piše koliki je iznos uzeo i kada ga treba vratiti.

U prijavi stoji da je Žužul u više navrata obećavao Vidoviću, na njegovo inzistiranje i upite, vratiti novac, ali to nikada nije učinio, pa prijavitelj nakon svega osnovano sumnja da je Žužul uzeo njegov novac s namjerom da mu ga nikada ne vrati.

Vidović je kumskim odnosom preko djece povezan sa Slavenovim bratom Jozom Žužulom pa je, osim Slavenove blagoglagoljivosti, presudio i kumski odnos prije nego što je Vidović nakon više od tri godine čekanja odlučio slučaj prijaviti policiji.

Sada se postavlja pitanje odakle Vidoviću toliki novac.

Iz pouzdanih izvora doznaje se da je pozajmljeni novac dao iz svoje ušteđevine, podignutog kredita, a i punac mu je vrlo dobrostojeći jer ima zemlje u Sevidu.

’Sve će biti vraćeno’

Interesantno je da PU splitsko-dalmatinska o ovoj kaznenoj prijavi nije dala ni jednu jedinu riječ za javnost.

Vidović je podnio još jednu kaznenu prijavu protiv Slavena Žužula kao odgovorne osobe “Skladgradnje”, u kojoj je prijavitelj još uvijek zaposlen. Prijavio ga je da mu od listopada prošle godine nije isplaćivao mjesečne plaće, a ukupan dug svih ovih mjeseci za te plaće iznosi oko 120 tisuća kuna.

Slavena Žužula zvali smo na dva broja mobitela, ali samo je jedan broj bio u funkciji. Kad se nije javio, poslali smo mu SMS u kojem smo mu se predstavili i postavili mu pitanje o ovoj prijavi i dugu od 291 tisuću eura Vidoviću.

Javio nam se i rekao sljedeće:

– Cifra od 291 tisuću eura dug je poduzeća “Skladgradnje” prema gospodinu Vidoviću, i to će se čovjeku svakako vratiti, a o ovoj drugoj prijavi za sada ne bih ništa govorio. Ja sam za ovaj dug od 291 tisuću eura već bio u policiji i dao svoju izjavu, pa mogu to i reći za novine, dok u ovom drugom slučaju još nisam ispitan. Dakle, nitko neće biti oštećen i Vidoviću će dug koji “Skladgradnja” ima prema njemu biti vraćen – ponovio je Žužul.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:41