Nacionalni restoran

Domaće delicije iz svih hrvatskih krajeva predstavljene su na sajmu u Berlinu

Hrvatska je globalno poznata po nekoliko delicija predstavljenih na Zelenom tjednu. Među njima se ističu pršut, sir i mandarine
Nacionalna kuhinja
 Ministarstvo poljoprivrede
Hrvatska je globalno poznata po nekoliko delicija predstavljenih na Zelenom tjednu. Među njima se ističu pršut, sir i mandarine

Hrvatsku, podijeljenu u četiri okusom karakteristične regije - Istru, Slavoniju, Dalmaciju i središnju Hrvatsku - na Zelenom tjednu predstavljaju pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, uz nacionalni restoran s tradicionalnim jelima.

Hrvatsku poljoprivredu odlikuje obilje resursa i potencijala za poljoprivrednu proizvodnju i preradu, a uspješan uzgoj velikog broja poljoprivrednih kultura rezultat je raznolikih prirodnih uvjeta na zemljopisno malom području, kao i različitih kulturnih utjecaja kojima je bilo izloženo kroz povijest. Raznolike poljoprivredne kulture i raznoliki prirodni uvjeti - raznolika hrana. Tako posjetitelje Zelenog tjedna oduševljava velik broj autohtonih poslastica, od kulena i pršuta pre...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. prosinac 2025 03:33