Očuvanje lanca opskrbe

'Dobili su udarce s više strana': Boeing od američke vlade zatražio 60 mlrd dolara pomoći

Kompanija je izrazila zadovoljstvo potporom predsjednika i njegova kabineta za, kako navode, 2,5 milijuna radnih mjesta i 17 tisuća dobavljača
Donald Trump
 AFP

Američki proizvođač zrakoplova Boeing zatražio je od vlade 60 milijardi dolara kreditnih jamstava i drugih oblika pomoći kako bi se mogao nositi s problemima zbog prizemljenja 737 Max-ova i pandemije COVID-19.

Ne navodeći pojedinosti mjera pomoći, predsjednik Donald Trump je izjavio: "Boeing je dobio udarce s više strana ...... pomoći ćemo Boeingu."

Kompanija je izrazila zadovoljstvo potporom predsjednika i njegova kabineta za, kako navode, 2,5 milijuna radnih mjesta i 17 tisuća dobavljača.

Novac će poboljšati situaciju i u cijelom zrakoplovnom sektoru jer će veliki dio biti upotrijebljen za isplatu dobavljačima i za očuvanje lanca opskrbe, istaknuli su u priopćenju.

Boeing već neko vrijeme ima problema zbog povlačenja iz prometa komercijalnih aviona 737 MAX u ožujku prošle godine nakon dvije teške nesreće u kojima je ukupno poginulo 346 ljudi.

U ponedjeljak su američke zrakoplovne tvrtke zatražile više od 50 milijardi dolara financijske pomoći od vlade u Washingtonu zbog teških posljedica koje je u njihovom poslovanju prouzročila epidemija koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:08