PODUZETNIČKI INKUBATOR

Dobar posao u Novskoj: 40 novih gamedevelopera ojačat će hrvatsku gaming scenu

Statistika govori da otprilike 87 posto polaznika prije edukacije nema posao, a nakon završetka čak 66% ih ima radno mjesto

Polaznici 6. generaciji edukacije za izradu videoigara

 Inkubator Pismo

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 uručene su diplome 6. generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara.

Posljednjih šest mjeseci 40 osoba educiralo se kako raditi u programima Blender i Unity. Edukacija je završena, a predstavljeni su i završni radovi polaznika.

image

Poduzetnički inkubator u Novskoj

Inkubator Pismo

U ime Sisačko-moslavačke županije zamjenik župana Mihael Jurić pozdravio je prisutne i pohvalio koncept stvoren od strane Razvojne agencije SIMORA koji se tiče osposobljavanja ljudi da rade neka druga zanimanja koja su tražena. Ispred Grada Novske, prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić, a u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje partnera u provedbi edukacija, Mihaela Munko iz Područnog ureda Kutina.

image

Poduzetnički inkubator u Novskoj

Inkubator Pismo

Josip Barun i Filip Mikša obratili su se u ime svih diplomaca, zahvalili su se mentorima Zvonimiru i Dominiku govoreći koliko su naučili, ali su i savjetovali polaznike nove 7. generacije koliko je važno svakodnevno raditi.

Većina polaznika po završetku edukacije u prvom tjednu već ima posao. Statistika govori da otprilike 87% polaznika prije edukacije nema posao, a nakon završetka čak 66% ih ima radno mjesto. Ističemo primjer dvojca koji nakon edukacije odlazi u Gamechuck, jedan od vodećih hrvatskih gamedev studija. Timon Popović i Karlo Koščal njihovi su novi zaposlenici.

image

Timon Popović i Karlo Koščal

Inkubator Pismo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:49