Picasa
lijepa tradicija

Djeca radnika Brodosplita i DIV Grupe dobila poklone za Svetog Nikolu

Lijepa se tradicija već osmu godinu zaredom nastavila u cijeloj DIV Grupi gdje se promiču korporativne vrijednosti i odnosi među svim radnicima na temeljima odnosa kao među članovima obitelji
Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 04. prosinac 2020. 16:58

I ove su godine uoči blagdana Svetog Nikole u Brodosplitu osigurani pokloni za djecu radnika Brodosplita i cijele DIV Grupe.

- Pokloni za velike i male, djevojčice i dječake, od aviona do lutki, za 1095 djece škverana pripremljeno je u velikim vrećama. U nešto izmijenjenom scenariju, poštivajući sve epidemiološke mjere koje se u škveru provode, Sveti Nikola obišao je roditelje na njihovim radnim mjestima. Ovogodišnja podjela zbog pandemije koronavirusa nažalost nije mogla biti organizirana u muzeju Brodosplita, kao i dugi niz godina do sada, već su darove djeci preuzeli njihovi roditelji na svom radnom mjestu.

image
Brodosplit

Lijepa se tradicija već osmu godinu zaredom nastavila u cijeloj DIV Grupi gdje se promiču korporativne vrijednosti i odnosi među svim radnicima na temeljima odnosa kao među članovima obitelji, uz stalne napore za uzajamnom podrškom i napretkom. Dio je to demografskih mjera uvedenih prije dvije i po godine kojima se odlučilo dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike, radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika pa je od njihovog uvođenja rođeno 152 malih škveranki i škverana - priopćeno je iz Brodosplita.

Uvedenim mjerama se svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete isplaćuje neto iznos od 5.000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji - iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, odnosno 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

Također, u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan Svetog Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, a oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

Linker
02. lipanj 2021 11:41