Golly&Bossy

Dizajnerski hostel u Splitu sa 138 ležajeva, restoranom i amfiteatrom daje se u najam

Ukupna je površina objekta oko 1500 kvadrata, a iznajmljuje se na najmanje 10 godina
Hostel Golly i Bossy
 Duje Klaric / CROPIX

Vlasnici atraktivnih nekretnina sada, poučeni krizom otprije deset godina kojoj je jedna od posljedica bila potpuno zamiranje tržišta nekretnina, očito drukčije reagiraju nego 2008. godine.

Niz poduzetnika, potaknuti rastom cijena nekretnina, iznajmljuju ili prodaju, jer su procijenili da je tržište na vrhuncu. Ipak i u takvim okolnostima uzak krug najupućenijih u događaje na tržištu nekretnina iznenadila je činjenica da se zgrada Design hostela Golly&Bossy daje u najam. Oglašena je na web-stranicama Croatia Sotheby’s International Realty.

Teško je dokučiti motiv za taj potez njezina vlasnika Ante Kotarca, sina Zvonimira Kotarca, splitskog građevinara i hotelijera. Prema nekim interpretacijama, možda je upravo činjenica što je tržište na vrhuncu ili se polako pozicionira u nekom drugom projektu. Naime, Ante Kotarac sa svojim je rođakom osmislio i licencirao sustav AgentCASH, pomoću kojega poduzetnici mogu primati kartice kao sredstvo plaćanja, i to po znatno nižim provizijama od onih koje odobravaju banke. Sustav AgentCASH odobren je na području Europske unije.

Amfiteatar i lokal

Design hostel Golly & Bossy ima 29 smještajnih jedinica odnosno 138 ležajeva, omanji amfiteatar, zajedničke prostorije na svakom katu. U njegovu prizemlju nalaze se lokal i restoran s terasom na Morpurgovoj poljani, odnosno na jednom od trgića odmah pokraj Rive i Marmontove ulice. Hostel je dobio brojne nagrade.

Split, 240611.
Hostel Golly i Bossy po izboru stranih turistickih casopisa dobio je drugo mjesto za uslugu i kvalitetu smjestaja.
Dizajnerski hostel je u vlasnistu Ante Kotarca.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX
Hostel Golly i Bossy

Moguća prenamjena

Na stranicama Croatia Sotheby’s International Realty ne precizira se o kojem je hostelu riječ, ali navode kako je nekretnina trenutačno u funkciji dizajnerskog hostela s uhodanim restoranom u prizemlju. Ipak, prema tekstu oglasa, s obzirom na prvoklasnu lokaciju i prostornu konfiguraciju, moguće ju je prenamijeniti. U oglasu, naime, stoji da onaj tko je unajmi može zadržati postojeću djelatnost, ali otvorena je i opcija da je prenamijeni u hotel, robnu kuću ili da ta nekretnina postane poslovna zgrada za velike tvrtke koje žele prostor na atraktivnoj lokaciji. Kako je riječ o jednoj od top lokacija, stručnjaci upućeni u splitsko tržište nekretnina procjenjuju da će brzo naći unajmljivača. Ukupna je površina objekta oko 1500 četvornih metara, a iznajmljuje se na najmanje 10 godina. Objekt ima četiri etaže, prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje s galerijom. Naglašava se da je zgrada redovito održavana i da je potpuno funkcionalna.

Vlasnik te nekretnine u kojoj je nekoć bila robna kuća Jugoplastika, kako se može doznati iz dobro upućenih izvora, potpuno isključuje mogućnost prodaje. Riječ je, dakle, isključivo o najmu, no zasad nije objavljena cijena. Naime, okvirna cijena najma dostupna je samo dokazano zainteresiranim strankama, ali nije tajna da se na takvoj lokaciji uz Marmontovu ulicu i uz Rivu iznosi najma kreću od 30 do 40 eura po četvornom metru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:59