Rješenje za grupno učenje

‘Disqourse smo razvili u Hrvatskoj jer je trenutno ambicioznija od Njemačke‘

Radi se o iznimno jednostavnoj desktop aplikaciji, primjenjivoj u kombinaciji s uobičajenim videoplatformama, čije su teme raznolike i kreću se u širokom rasponu
Silke Hermann i Dijana Vetturelli

Hrvatska tvrtka Vetturelli predstavila je Disqourse, digitalno rješenje za grupno i timsko učenje uz relevantan sadržaj i pažljivo kreiranu didaktiku. Ono je diskurs za relevantne organizacijske teme, učinkovito učenje i poticanje promjena na individualnoj, timskoj i organizacijskoj razini i upravo ga to izdvaja od ostalih: ne samo na hrvatskom, nego i na svjetskom tržištu, objašnjavaju u Vetturelliju.

Radi se o iznimno jednostavnoj desktop aplikaciji, primjenjivoj u kombinaciji s uobičajenim videoplatformama, čije su teme raznolike i kreću se u širokom rasponu - od temelja za rad, preko transformacije, organizacijske agilnosti, suradnje i komunikacije - do promjene organizacijske kulture. Grupama i/ili timovima ponuđeno je pet sesija od 90 minuta tijekom pet do najviše deset tjedana. Namijenjena je organizacijama s više od 20 zaposlenih, a aplikacija omogućava i individualno krojena rješenja.

Aplikacija je rezultat suradnje poduzetnice i stručnjakinje za organizacijsku kulturu i transformaciju Dijane Vetturelli i njemačke poduzetnice i dizajnerice društvenih tehnologija i organizacija budućnosti, Silke Hermann.

- Rješavanju organizacijskih izazova prilazi se implementacijom alata i metoda. Ako nakon niza održanih radionica željeni rezultati izostanu, grešku tražimo u ljudima. No, ljudi nisu problem, nego rješenje problema. Oni su društvena bića željna učenja - tvrdi Dijana Vetturelli.

Za zajedničko učenje potrebni su sofisticirana didaktika i pažljivo pripremljen sadržaj, smatra Silke Hermann.

- Razmišljajući o tome gdje ćemo i kako ostvariti naše zamisli, odluka je brzo pala na Hrvatsku, gdje sam otkrila ambicioznost, odlučnost i kreativnost kakve Njemačkoj, kao velikoj gospodarskoj sili, u ovom trenutku nedostaju. Ovdje smo pronašli odličan tim i uvjerena sam da ćemo Hrvatsku s Disqourseom još jednom upisati na svjetsku kartu inovativnih poduzetničkih podviga - zaključila je Silke Hermann.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:18