PAVEL PAVLIČEK

Direktor McDonald‘sa otkrio kolike su plaće radnika, gdje otvaraju nove restorane i zašto zatvaraju onaj u centru Pule

‘Očekujemo dobru sezonu. Mlađe zaposlenike šaljemo na obalu, tamo dobiju sve dodatke poput noćnog rada, kao i plaćeni smještaj‘
Pavel Pavliček, direktor McDonald's Hrvatska
 Ivana Nobilo/Cropix
‘Očekujemo dobru sezonu. Mlađe zaposlenike šaljemo na obalu, tamo dobiju sve dodatke poput noćnog rada, kao i plaćeni smještaj‘

U pandemiji, kada je sve stalo, jedino što je prštalo životom bili su dostavljači hrane koji su na biciklima jurili po gradu. Izgledalo je kao da je McDonald's otporan na koronavirus i da dobro zarađuje.

Drugu stranu priče te planove za sljedeće godine pojasnio je u razgovoru generalni direktor McDonald'sa Hrvatska Pavel Pavliček.

Može li se reći da je McDonald's bio jedan od dobitnika korone? Po gradu smo viđali samo dostavljače hrane. U pandemiji ste otvorili još 4 restorana.

- Ne smatramo se dobitnicima. Mislim da smo u pandemiji izgubili svi koji se bavimo ugostiteljstvom. Nama je pomogla diverzifikacija posla - dostava i drive in. Bez toga bi bila katastrofa. Kad se sve zbroji i oduzme, prošli smo relativno dobro. Tijekom prva tri mjeseca lockdowna imali smo goleme padove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 15:33