Poruka Kristjana Staničića

Direktor HTZ-a povodom Svjetskog dana turizma: ‘Industrija putovanja jedna je od najmoćnijih na svijetu‘

Turizam je horizontalna djelatnost koja pozitivne učinke ima na čitav niz drugih djelatnosti i upravo zbog toga turizam može biti jedan od glavnih pokretača oporavka
Kristjan Staničić
 Tonci Plazibat/Cropix

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, poslao je poruku povodom Svjetskog dana turizma, koji se svake godine tradicionalno obilježava 27. rujna, a ove godine na temu „Turizam za uključiv rast“.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

'Poštovani turistički djelatnici, dragi kolege, prijatelji hrvatskog turizma i ljubitelji putovanja, ovim vam putem upućujem iskrene čestitke povodom Svjetskog dana turizma.

Možemo se složiti kako je industrija putovanja jedna od najmoćnijih na svijetu. Kako se razvijamo kao društvo, tako imamo i sve bolje, praktičnije i dostupnije mogućnosti putovanja, čak i među odredištima koja su međusobno znatno udaljena. Međutim, naše su se navike i potrebe naglo promijenile uslijed pojave globalne pandemije korona virusa koja je i danas aktivna, odnosno koja je značajno utjecala na naše društvo i ekonomiju u cjelini. Nakon sada već druge godine suživota s pandemijom možemo zaključiti kako je sektor turizma bio među prvima koji je osjetio negativne posljedice pandemije, ali isto tako i među prvim sektorima koji se počeo uspješno oporavljati. Navedeno je nedvojbena potvrda snage turizma, odnosno industrije putovanja koja zapravo predstavlja svakodnevnicu današnjeg čovječanstava.

image
UNWTO

Upravo je zbog toga i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) odabrala temu „Turizam za uključiv rast“ jer ponovno pokretanje turizma može pomoći što bržem i učinkovitijem oporavku našeg društva u cjelini. Turizam je horizontalna djelatnost koja pozitivne učinke ima na čitav niz drugih djelatnosti i upravo zbog toga turizam može biti jedan od glavnih pokretača oporavka, kako za razvijene zemlje, tako i za ona gospodarstva koja su još uvijek u razvoju.

U duhu Svjetskog dana turizma, kada podsjećamo na važnost njegove društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti, brojne turističke zajednice i destinacije diljem naše zemlje pripremile su posebne promotivne akcije, projekte i događanja. Odazovimo se, uživajmo i proslavimo svi zajedno jedinstvenost turizma, kao i odlične turističke rezultate Hrvatske u ovoj godini te krenimo zajedno prema budućim izazovima pritom se pridržavajući svih mjera i zdravstvenih uputa jer je sigurnost danas postala jedan od osnovnih preduvjeta turističkih putovanja.

Još jednom svim turističkim djelatnicima želim sve najbolje povodom Svjetskog dana turizma, puno lijepih turističkih doživljaja, ali i uspjeha u narednim godinama koje su pred nama', stoji u poruci Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:10