PONUDA SVe KVALITetNIJA

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić: Turistička godina je iznimno uspješna. I najave za posezonu su jako dobre

Split, 270522.
Svecana dodjela nagrada Zlatna penkala za novinare u turizmu u organizaciji Hrvatske turisticke zajednice u Galeriji Mestrovic.
Na fotografiji: Kristijan Stanicic
 Nikola Vilic/Cropix

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izjavio je u četvrtak da je turistička godina kada je riječ o fizičkim pokazateljima i brojkama, iznimno uspješna te je uvjeren da će to pratiti financijski pokazatelji i da ćemo potkraj godine imati i veći prihod od turizma u odnosu na rekordnu 2019.

Kako je priopćeno iz HTZ-a, Staničić je nakon sastanka s predstavnicima turističkih zajednica iz Primorsko-goranske županije naglasio kako je hrvatski turistički sektor jako uspješno odradio glavni ljetni dio sezone tijekom kojeg su premašeni rezultati iz cijele prošle godine.

„Trenutno se nalazimo na 96 posto noćenja iz 2019., a pojedine regije i destinacije već su premašile svoje rezultate iz predpandemijskog razdoblja “ kazao je.

Staničić je nastavio da su najave za posezonu jako dobre te da će se, kako bi se ostvarili što bolji rezultati, provesti dodatne promotivne aktivnosti i kampanje na inozemnim tržištima poput Njemačke, Slovenije, Italije ili Mađarske. Promotivnih aktivnosti bit će i na domaćem tržištu, koje je i ove godine dalo snažan doprinos u ukupnim rezultatima.

Direktor HTZ-a najavio je ovogodišnje Dane hrvatskog turizma u Šibeniku, od 6. do 8. listopada, te raspisivanje javnih poziva HTZ-a, na koje će moći aplicirati turističke zajednice.

Kako su izvijestili iz HTZ-a, na sastanku je predstavljen dosadašnji tijek izrade Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026., a razgovaralo se i o radu sustava eVisitor, koji će biti nadograđen i unaprijeđen.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov rekla je da je u dosadašnjem dijelu godine u toj županiji, u komercijalnom segmentu, izjednačen rezultat s rekordnom 2019. godinom.

U županiji sada boravi više od 130.000 gostiju, najviše Nijemaca, Austrijanaca, Slovenaca, Slovaka i Talijana, a ulaganja u kvalitetu ponude rezultirala su s 30 posto više noćenja u kapacitetima s pet zvjezdica nego u 2019.

U priopćenju se još ističe da su u turističkim zajednicama iz Primorsko-goranske županije jako zadovoljni dosadašnjim tijekom sezone, da su se mnogi značajno približili ili premašili rezultate iz 2019. te da je ponuda u destinacijama sve kvalitetnija. Istaknuli su potrebu pojačanih kontrola, zbog sumnje u povećani broj slučajeva neprijavljivanja gostiju i ukazali na problem nedostatka kvalitetne radne snage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 01:30