POSLOVNA AKVIZICIJA

Deutsche Post jača logistiku: Njemački div kupuje veliku američku tvrtku za pomorski prijevoz

Njemačka pošta odlučna je u namjeri da pojačanju potražnju za vrijeme pandemije koronavirusa dočekaju što spremniji
Kontejneri za pomorski prijevoz, Ilustracija
 Scott Olson/AFP

Deutsche Post objavio je u utorak da će kupiti američku tvrtku za pomorski prijevoz tereta J. F. Hillebrand Group za 1,5 milijardi eura kako bi proširio logističke kapacitete u razdoblju pojačane potražnje povezane s pandemijom covida 19.

Pandemija je prouzročila nestašicu kapaciteta za prijevoz tereta morem i zrakom, pa su vozarine snažno porasle, a dodatni su problem nestašica radne snage i poremećaji u prometu, zbog kojih brodovi dugo čekaju prijem u lukama.

Globalni nabavni lanci na rubu su pucanja zbog covida 19 i prirodnih katastrofa, što ugrožava protok sirovina, dijelova i potrošačke robe, upozoravaju kompanije, ekonomisti i stručnjaci za logistiku.

Deutsche Post DHL procjenjuje da će američka kompanija koja bilježi snažan rast od prvog dana poduprije njegove rezultate.

"Akvizicija Hillebranda jedinstvena je prilika za Deutsche Post DHL grupu da poslovanje proširi na kvalitetne usluge pomorskog prijevoza tereta koje donose snažne marže i visoki novčani tok", izjavila je financijska direktorica njemačke tvrtke Melanie Kreis.

Hillebrand je u proteklih 12 mjeseci uprihodio 1,4 milijarde eura i ove bi godine trebao isporučiti pola milijuna kontejnera, navode u Deutsche Postu.

Dodaju da će dogovoreni iznos platiti iz raspoložive gotovine i da bi transakcija trebala biti zaključena u sljedećim mjesecima, pod uvjetom da dobije zeleno svjetlo regulatora u Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 11:53