PODACI HTZ-A

Deset tisuća gostiju u studenom u Hrvatskoj

Najviše turista trenutno je u Zagrebu, na Viru, u Splitu, Rijeci, Dubrovniku i Puli
 Marko Todorov/Cropix

Prema podacima HTZ-a Hrvatskoj boravi oko deset tisuća gostiju, od čega šest tisuća stranih, a s obzirom na okolnosti i ograničenja u međunarodnim putovanjima u prosincu se za sada ne očekuje značajniji turistički promet, iako će neki hoteli, kampovi i objekti u domaćinstvu raditi.

Najviše turista trenutno je u Zagrebu, na Viru, u Splitu, Rijeci, Dubrovniku i Puli.

Prema podacima iz sustava eVisitor od početka ove godine do kraja studenoga u Hrvatskoj je registrirano boravilo 7,7 milijuna turista, koji su ostvarili nešto više od 54 milijuna noćenja, što je 50 posto od rezultata u istom razdoblju 2019. godine.

Domaćih turista bilo je 1,6 milijuna, a njihovih noćenja 11,2 milijuna, čime su na drugom mjestu među svim nacijama, iza prvih Nijemaca.

Nakon Nijemaca, među stranim turistima po ostvarenim noćenjima slijede Slovenci, Poljaci, Česi i Austrijanci. Po vrstama smještajnih objekata, najviše noćenja bilo je u 11 mjeseci u objektima u domaćinstvu, oko 22 milijuna, zatim u kampovima oko 8,8 milijuna, a u hotelima oko sedam milijuna.

Po županijama, najviše je noćenja ostvareno u Istarskoj te Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, dok su destinacije po ostvarenim noćenjima Vir, kojeg slijede Rovinj, Medulin, Poreč, Mali Lošinj, Crikvenica i Umag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 19:57