NIŠTA OD STEČAJA

Deblokiran račun Hrvatske brodogradnje Trogir: ‘Sva radnička potraživanja bit će podmirena‘

‘Pomogli su nam naši poslovni partneri koji su nam dali pozajmicu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, kazao je Danko Končar
Danko Končar
 Vojko Basic/Cropix

Nakon što je prije desetak dana Financijska agencija podnijela Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka za tvrtku Hrvatska brodogradnja Trogir, jednu od šest tvrtki koja posluje na prostoru Brodotrogira, doznaje se da je račun deblokiran. Tako su uklonjeni razlozi za pokretanje stečajnog postupka. Vijest smo provjerili kod Danka Končara, direktora Hrvatske brodogradnje Trogir.

- Točno je da smo deblokirali račun Hrvatske brodogradnje Trogir i da će sukladno proceduri ići isplata potraživanja radnika. Novac je sada na računu - potvrdio je Danko Končar.

Iako je prije bilo najavljivano da će se deblokada obaviti, a samim tim i potraživanja radnika riješiti kreditom banke ili avansom od prodaje Marine Trogir, to se nije dogodilo.

- Pomogli su nam naši poslovni partneri koji su nam dali pozajmicu u iznosu od 4,5 milijuna kuna - kratko je kazao Danko Končar koji nije htio otkriti ime poslovnog partnera.

- Niti jedna banka s kojom smo razgovarali nije nam bila voljna odobriti kredit, a što se tiče Marine Trogir, procedura oko prodaje i pregovori s ulagačem idu svojim tijekom - kazao je Danko Končar.

Prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka Trgovačkom sudu u Splitu podnijela je Financijska agencija zato što je račun Hrvatske brodogradnje Trogir u trenutku podnošenja prijedloga bio blokiran 126 dana u ukupnom iznosu od 3,74 milijuna kuna. Toliko su iznosile obveze prema radnicima, njih 40, te prema Agenciji za zaštitu radničkih potraživanja, odnosno dugovima s osnova plaća tih radnika. Iz uprave Brodotrogira i Hrvatske brodogradnje Trogir slali su poruke kako rade na otklanjanju razloga za pokretanje stečajnog postupka te kako će sva potraživanja radnika - uključujući i plaće i otpremnine - biti podmirena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:10